AFES Sant Cugat reclama que l'Ajuntament publiqui ja els ajuts per als serveis de menjador

L'Ajuntament es va comprometre a fer-se càrrec dels costos pel fet d'haver de contractar més monitors per tal que els serveis de menjadors de les escoles es pugui desenvolupar en grups bombolla

Amb l'objectiu de fer un servei de menjadors en les escoles públiques de Sant Cugat per tal de reduir el risc de contagi de la Covid-19, l'Ajuntament, la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat i les empreses que gestionen aquests serveis en els diferents centres van arribar a un acord: durant el curs 2020 - 2021 el servei de menjadors es desenvoluparia amb grups bombolla i per a fer-ho es contractaria més personal de monitoratge. "En aquest sentit estem contents. Ha funcionat molt bé, perquè comparat amb altres escoles o municipis, als centres públics de Sant Cugat no hi ha hagut tants contagis", explica Lídia Manguán, membre de la junta de la Coordinador d'AFES.

Reclamen els ajuts ja

L'acord preveia que les empreses s'encarregarien de contractar aquest personal de més, però que l'Ajuntament obrirà una línia d'ajuts per tal de pagar aquests costos. De totes maneres, segons expliquen des de la Coordinadora d'AFES Sant Cugat al TOT, aquests ajuts s'estan endarrerint respecte al que estava previst, i les empreses que gestionen el servei "estan començant a patir problemes de liquiditat". Per això, les famílies reclamen que aquests ajuts arribin ja: "Sabem que els ajuts arribaran, no dubtem de l'Ajuntament, però necessitem que aquests ajuts arribin ja, perquè si no, la despesa al final anirà a càrrec de les famílies".

 

I és que, tal com explica Manguán, en la darrera reunió de la coordinadora amb l'Ajuntament, el consistori va comunicar que aquests ajuts arribarien entre finals de maig i el mes de juny, la qual cosa no convenç a les famílies, que ho comencen a viure amb certa preocupació. "Aquesta situació no serà sostenible massa més temps", diuen. De fet, asseguren que si l'Ajuntament no pren celeritat en l'entrega d'aquests ajuts, es corre el risc d'haver de trencar els grups bombolla.

Des de la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat demanen també que es facin efectius els ajuts per a les activitats de lleure educatiu de l'estiu del 2020, que, tal com afirmen, "tampoc s'han fet efectius".

Més monitors

El Departament d'Educació de la Generalitat també ha destinat uns ajuts per tal de poder complir amb els grups bombolla en els menjadors de les escoles de Sant Cugat. Uns ajuts, aquests sí, que ja han estat entregats, tal com asseguren des de la coordinadora. En aquest sentit, des del Departament d'Educació s'han fet càrrec d'un augment estimat de 15 monitors en els centres educatius respecte al curs passat. L'Ajuntament, per la seva banda, s'ha de fer càrrec del cost d'un estimat de 52 monitors més.

A més, cal tenir en compte que també ha augmentat la despesa en aspectes de neteja i higiene, ja que cal anar amb més cura de l'habitual per fer front al virus.

 

 
Comentaris

Destaquem