L'Ajuntament engega un Pla d'Acció per "impulsar i promocionar" la Formació Professional

El pla compta amb tres grans eixos d'actuació: la Formació Professional Reglada, la Formació per a l'Ocupació i l'Orientació Professional

L'Ajuntament de Sant Cugat engega un Pla d'Acció amb l'objectiu "d'impulsar i promocionar" la Formació Professional com a "alternativa educativa de qualitat", tal com ha explicat la tinent d'Alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, qui ha afegit que "la formació és una eina de transformació social". En aquest sentit, Vila ha afirmat que el repte d'aquest pla és "donar més prestigi i visibilitzar la Formació Professional". I és que per a l'equip de Govern, tal com ha explicat la tinent d'Alcaldia, "la formació és clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat".

Per aquest motiu, l'Ajuntament considera necessari "trencar amb aquesta dicotomia entre la Formació Professional i la Formació Ocupacional i apostar per un sistema integrat". Amb tot, aquest pla d'acció es basa en tres grans eixos "totalment coordinats" (Formació Professional Reglada, Formació per a l'Ocupació i Orientació Professional), que a la vegada tenen objectius definits.

 

Els tres eixos del Pla

Pel que fa a la Formació Professional Reglada, l'Ajuntamanet es marca els objectius de visibilitzar les oportunitats per a alumnes i empreses de la FP dual; afavorir la trobada entre els centres formatius i les empreses perquè aquestes trobin personal qualificat amb perfils 4.0; i apropar la formació a les necessitats reals del món laboral.

Per tal d'assolir aquests objectius es realitzaran diferents accions i activitats, com per exemple el 'Tastem la FP', tallers per preparar currículums i entrevistes de feina per als alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà; o demanar al Departament d'Educació que es pugui ampliar l'oferta d'especialitats de formació a Sant Cugat.

 

El segon gran eix del pla és el de la Formació per a l'Ocupació, que té per objectius ampliar l'oferta formativa i adaptar-la a la demanda de les empreses; implantar metedologies innovadores i disposar d'un espai de formació referent i amb programació estable. En aquest sentit, es faran, de moment, 4 cursos impulsats per Sant Cugat Feina: curs de manipulació d'aliments (9 de març), Oficce nivell mig (12 de març), comptabilitat a l'empresa: A3CON (17 d'abril) i Acreditació oficial de les competències (14 de maig). La participació en els cursos no té cost, i els interessats poden inscriure's al web de Sant Cugat Feina.

Per últim, el tercer gran eix del Pla d'Acció és la Orientació i el Reconeixament Professional, i és que, tal com ha explicat Elena Vila, l'Ajuntament està treballant perquè totes aquelles persones que puguin acreditar l'experiència laboral, puguin obtenir un certificat laboral homologat amb la formació reglada, a través d'un procés de validació de competències.

 
 
Comentaris

Destaquem