Els ajuts de la Generalitat: 200 euros per a treballadors en ERTO o 2.000 per a autònoms

La Generalitat ha anunciat una línia d'ajuts contra la pandèmia de la Covid-19, de la qual també se'n podran beneficiar les Pimes

El Govern mobilitzarà 618 milions d'euros en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. En concret, els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del mes de desembre, i l'executiu oferirà 2.000 euros per treballador en Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), a les pimes de menys de 50 empleats que es comprometin a mantenir l'ocupació i que facturin menys de 10 milions d'euros l'any, amb un màxim de 30.000 euros. Els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació d'atur, que fa l'Estat. A més, es destinaran 25 milions a la formació de treballadors que estan inclosos en un d'aquests expedients que hivernen l'ocupació.

2.000 euros per a autònoms

Pels autònoms, es reeditarà la subvenció de 2.000 euros en ajuts directes que s'adjudicaran en un sistema similar al dels ajuts del desembre, mitjançant un cens obert. El Departament de Treball destinarà 280 milions d'euros en ajuts que arribaran a 140.000 autònoms. Per accedir-hi, els treballadors per compte propi hauran de tenir 5 treballadors a càrrec com a màxim, la seva base imposable del 2019 ha de ser de menys de 35.000 euros i han de tenir un rendiment net per sota dels 17.500 euros durant el 2020.

 

Ajuts a empreses i treballadors en ERTO

El Departament d'Empresa posarà en marxa un ajut de 2.000 euros a les empreses que tinguin menys de 50 treballadors i algun expedient temporal actiu, per facilitar el manteniment del lloc de treball i assumir algunes de les despeses fixes que tenen els empresaris. El pressupost total d'aquesta mesura és de 208 milions d'euros. Aquestes companyies hauran de tenir menys de 10 milions d'euros de facturació i podran rebre un màxim de 30.000 euros en subvencions.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, calcula que aquest ajut protegirà la feina de 104.000 treballadors. Com a condicionat per tenir l'ajut, que es vol pagar en 30 o 35 dies, l'empresa s'ha de comprometre a mantenir el lloc de feina fins al 31 de desembre del 2021 i, en cas d'incomplir-ho, es veurà obligat a retornar tots els diners rebuts.

A més, la Generalitat pagarà un complement de 200 euros als empleats en ERTO que tinguin ingressos més baixos durant tres mesos, una partida que el Departament de Treball calcula que arribarà als 105 milions d'euros. L'univers d'aquest ajut encara no està tancat, però el conseller Chakir El Homrani, ha dit que prendran com a referència el topall de 1.239 que marca el salari mínim de referència a Catalunya per distribuir-lo.

 
Comentaris

Destaquem