Alejandro Ibáñez: “Volem acostar la mineria de criptomonedes a la gent del carrer"

Satoshi és una “fàbrica de moneda virtual amb ordinadors capaços de trobar, com si fossin miners, diners virtuals amagats a la xarxa"

El Satoshi és la unitat més petita del Bitcoin. Inspirant-se en aquest nom Alejandro Ibañez va fundar fa 4 anys una empresa a Sant Cugat que també vol captar la unitat més petita dels inversors: aquells que no tenen grans fortunes o grans empreses però que volen fer treballar els seus diners. Com? En una “fàbrica de moneda virtual” amb ordinadors capaços de trobar, com si fossin miners, diners virtuals amagats a la xarxa. Una nova modalitat d’inversió que cada cop té més adeptes. 

Des de fa uns anys els diners no són només les monedes oficials de cada país. La irrupció de les criptomonedes ha ofert un nou tipus de divisa que en ple segle XXI s’utilitza per cada cop més persones tant per invertir com per fer transaccions. 

Què fa Satoshi exactament amb les criptomonedes?

Dit ràpid, el que fem és muntar ordinadors per minar criptomonedes. Els programem i allotgem els equips. I també oferim l’espai, les instal·lacions i els tècnics necessaris per desenvolupar aquesta activitat i que tu no t’hagis de preocupr per res. Volem portar la mineria a la gent del carrer, no només per a grans fons o grans empreses. 

En què consisteix la mineria aplicada a aquestes divises?

Doncs funciona com una mina d’or. L’or està allà, només has d’excavar fins a trobar-lo.

Amb ordinadors?

Els ordinadors verifiquen les transaccions. En una cadena de blocs, cadascun dels blocs té una quantitat de monedes assignada. En desbloquejar aquests blocs amb càlculs matemàtics aleatoris d’un algoritme, es reparteixen les monedes entre tots els ordinadors que han participat en aquesta operació.

On està “amagada” la criptomoneda?

Les monedes ja existeixen. Estan a la programació de la “blockchain” (la cadena de blocs). En el nostre cas, treballem amb l’algoritme Ethash que és el de la criptomoneda Ethereum. Els nostres ordinadors poden minar altres criptomonedes però ara mateix aquesta és la més rendible i la que actualment està donant més diners.  

Els seus clients s’ho plantejaran com una inversió. Com acostuma a ser el retorn?

Tenim molts models d’ordinadors segons els megahash, que vindria a ser la unitat de càlcul. Dit d’una altra manera, la velocitat de la màquina. El client decideix quin equip compra i nosaltres li oferim un espai idoni per a deixar-lo treballant. Volem crear una comunitat de miners de persones “normals”. Això sí, s’ha de tenir en compte que això és una inversió. Estàs comprant temps.   

De quines inversions parlem? 

De 3.000 euros a 32.500 euros. Això és el que costen les unitats més barates i les més cares del nostre catàleg. I la mitjana d’amortització està en un any i mig. 

Sona bé!

Hi ha clients que han tardat tres mesos i altres que han tardat nou. Però preferim dir any i mig per ser consercadors i no vendre una cosa que potser no passa. 

Però les criptomonedes pugen i baixen com la borsa... Entenc que hi ha un risc.

Sí, depèn molt de la volatilitat del mercat. Com dèiem alguns tardaran més i altres menys en amortitzar la inversió. Ara bé, pensa quin pis t’està donant rendibilitats com aquestes? 

Aquest és un negoci molt nou. A quina velocitat s’estén?

A dia d’avui hi ha 200 milions d’usuaris entre empreses i persones. Fins a arribar als 8.000 milions de persones hi ha un llarg camí. Això acaba de començar. I més si ara comencen a sortir països que ho volen incloure com a moneda de curs legal. 

Tenen molts clients de Sant Cugat? 

Tenim de tot. Sobretot de Catalunya i Espanya. Ens ve gent de València, Madrid, Eivissa... Molts venen a veure les instal·lacions i surten amb un producte sota el braç. 

Quin perfil té el seu client mitjà?

De tot tipus. Sobretot gent que està farta de la situació actual. Aquí ets propietari dels teus diners sense que ningú te’ls toqui. Poses els teus diners a treballar i no perds poder adquisitiu. L’any passat vam tenir un 7% d’inflació i aquest any sembla que serà més!

Hi ha por?

La gent confia en nosaltres. Els obrim les portes, veuen el que fem i hi aposten.

I la seguretat? Com està protegit tot això?

És un pilar fonamental. No t’ho puc explicar tot però sí et puc dir que està tot asseguarat i peritat. Les nostres instal·lacions són com un búnquer i el fet d’estar a Sant Cugat també és una garantia perquè és un lloc segur i tranquil. Començar aquí estant oberts 24 hores ha estat clau per a nosaltres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem