Àmbit B30 presenta els seus pròxims projectes estratègics

Aquesta associació està integrada per 53 entitats, entre ajuntaments, associacions empresarials, sindicats i universitats

L'associació Àmbit B30, integrada per més de cincuanta entitats entre ajuntaments, associacions empresarials, sindicats i universitats de l'entorn de la B30, han presentat i seleccionat els projectes estratègics amb els quals l'associació anirà treballant els propers mesos i que s'anirà ampliant dins l'aposta cap a la manufactura en un entorn innovador. Aquests projectes s'han presentat en una reunió que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Ajuntament de Sant Cugat, i que ha presidit Josep Monràs, president d'Ambit B30 i alcalde de Mollet. Monràs ha explicat que "tenim projectes molt innovadors, que poden tenir repercussió a nivell mundial i, per tant, cal aprofitar-los i posar totes les energies perquè puguin tirar endavant".

Mercè Conesa, com a vicepresidenta de l'associació i alcaldessa de Sant Cugat, ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta associació nascuda al maig del 2011, "és impulsar el territori, tot buscant la optimització dels nostres recursos, però també totes les sinèrgies per assolir objectius que ens semblen oportuns en aquest moment, com la generació de més llocs de treball i la connexió entre els centre de recerca i les empreses".

Els projectes presentats
  • HuB30: Creació d'un node d'excel·lència en producció avançada amb l'objectiu de consolidar un teixit industrial especialitzat en el desenvolupament d'alta tecnologia que converteixi el territori en un pol d'atracció estrangera i permetent l'emplaçament i creació de noves empreses innovadores.
  • Model territorial per a l'impuls de l'emprenadoria creativa en l'àmbit de la B30
  • Polígon B30: Plataforma d'innovació oberta on les empreses puguin recórrer a la cooperació amb altres empreses, institucions i experts per a aprofitar els seus coneixements.
  • LOGINCAT: Centre de Desenvolupament i Innovació Logística, un pol de desenvolupament i d'innovació logística, d'atracció de coneixement i de talent, així com motor d'innovació empresarial en aquest territori.
  • Smart B30: Espai on compartir bones pràctiques entre smart cities a l'àmbit de la B30
  • Núvol B30: Espai privilegiat per acollir empreses i institucions que necessitin Centre de Procés de Dades amb bones infrastructures.
  • Nano B30: Pretén desenvolupar i implementar una estratègia per millorar les iteraccions entre els membres del Barcelona Nanoclúster de Bellaterra (BNC-b) i els altres socis de l'Associació B30.
  • BioSensors B30: Té com a objectiu reunir a tots els participants necessaris dins l'àmbit de la B30 per tal de desenvolupar i comercialitzar tecnologies biosensors competitives i efectives per al mercat mundial.

 
Comentaris

Destaquem