Arnau Jativa: “Es preveu que arribin més vols fins i tot que abans de la pandèmia”

Jativa és hoste de vol i ens parla dels viatges després de la Covid

El santcugatenc Arnau Jativa era hoste de vol i amb la pandèmia se li va acabar la feina. Viatjar es va començar a fer més complicat i la gent tenia por. Ara, les aerolínies, els establiments i els hotels estan començant a recuperar-se i per Setmana Santa es preveuen xifres prepandèmiques. Parlem amb Jativa sobre els dos anys de pandèmia i les perspectives de futur.

Va estar treballant d’hoste de vol.

A curt i mig radi. Anava per la península, a les illes i a vegades  a Bologna, Frankfurt o Lyon.

I quan va començar la pandèmia es va acabar la feina.

Una setmana abans de començar la quarantena se’m va acabar el contracte i no me’l van renovar perquè ja hi havia una mica de por i veien que la cosa anava malament.

Com van ser les primeres setmanes?

La gent ens criticava molt perquè el vol anava ple. Però l’aire es renova cada dos minuts. La gent evitava agafar vols. Però nosaltres seguíem totes les normes.

Agafar un vol era més complicat.

La gent ha viatjat molt menys. Abans de viatjar a un país havies de mirar les restriccions concretes, veure si podies anar-hi, pagar-te les PCR, portar el passaport Covid, comprovar si en aquell país l’accepten, si el test ha de ser de les últimes 24 hores o si bé 48...

I què passava amb les fronteres?

Aquesta també era dura. Si volies anar d’Alemanya a França, potser aquella frontera estava tancada, llavors havies d’anar a un altre país i entrar des d’allà, o fer escala amb el vol.

Ara s’han relaxat les restriccions?

Sí, ja gairebé no n’hi ha. Em sembla que a Europa ja no et demanen el passaport o, si te’l demanen, ja no cal PCR.

La gent ara té menys por després de dos anys?

Moltíssima menys. De fet, ara ja es considera una malaltia respiratòria corrent, com la pneumònia o la pulmonia. I amb les vacunes i tot... La gent està més immunitzada. I la gent té ganes de viatjar. 

Ara es preveuen xifres d’arribades de vols més altes fins i tot que abans que comencés la Covid

Ha canviat algun hàbit a l’hora de viatjar arran de la pandèmia?

El que més he canviat és mirar el que demanen els països. Abans potser també hi havia normes, però no les mirava. Ara controlo que tot estigui bé.

El procés de viatjar era més llarg.

És molt més llarg. La preparació és més complicada. I, a més, tot s’ha encarit una mica perquè els establiments i els hotels han hagut de posar mesures i, a banda, la gent no hi anava. També havies de pagar la prova PCR... Abans agafaves un vol, viatjaves i tornaves. Encara es nota una mica, però jo crec que en mig any ja estarà.

Els vols també s’han encarit?

En el moment de pandèmia una mica, però ara les aerolínies necessiten clients i no poden encarir els preus, perquè ja no recuperarien. Necessiten passatgers o faran fallida.

Els seus viatges d’ara s’assemblen als prepandèmics?

Ara ja s’hi assemblen molt. De fet, un company em deia que per Setmana Santa preveuen tenir més arribades de vols fins i tot que abans que comencés la Covid.

I la freqüència en la que viatja és la mateixa?

Ara he començat a viatjar una mica més. De cara a l’any que ve tinc planejat viatjar bastant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem