Cecot premia la iniciativa de Green Lab Arquitecture

El president de la Generalitat va lliurar el gurdó a la Artur Mas a la directora de comunicació de la companyia Olga Rovira

La patronal vallesana Cecot va reconèixer ahir la empresa santcugatenca Grenn Lab Arquitecture amb el premi a la millor Jove Iniciativa Empresarial. La cap de comunicació de l'empresa, Olga Rovira, va rebre el guardó atorgat pel Cercle Cecot de Joves Empresaris de mans de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, en un recinte firal de Terrassa ple d'empresaris i autoritats. La companyia santcugatenca resident a Esade-Creàpolis es defineix com una empresa d'I+D del sector de la sostenibilitat i desenvolupa models de negoci que provenen de la detecció de necessitats en l'àmbit social econòmic i ambiental. 

Segons Francesc Bascompte, un dels tres socis de l'empresa, el motiu pel qual els han triat per aquest premi és que "som una empresa innovadora que fa les coses diferents a com les fan les altres empreses." L'altre soci, Albert Sánchez, explica que entenen el guardó "com un reconeixement a la tasca que portem fent durant tres anys llargs apostant per la sostenibilitat i oferint nous serveis en el sector de l'arquitectura". L'empresa es va instal·lar a Sant Cugat en néixer i ja tenen clients que han desenvolupat els seus negocis seguint el seu model a la ciutat.

La crisi com a teló de fons
Com no podia ser d'altra manera la crisi va marcar un any més el ritme dels discursos de les autoritats. En aquest sentit el president de Cecot, Antoni Abad, va recordar que "en el context actual, tot respectant l'equilibri financer dels comptes públics, s'han de prioritzar polítiques que ajudin a al creixement econòmic". Abad també va defensar la idea del pacte fiscal que busca CiU i va fer referència al lema de la nit: el valor d'emprendre. "S'ha de promoure el règim jurídic per l'autoemprenedor amb un règim fiscal incentivador". L'amfitrió va acabar recordant un pintada que ha havia vist pel carrer i que deia "si lluitem podem perdre, si no, estem perduts".

L'últim en parlar va ser el president Artur Mas que va agrair la referència al concert econòmic del dirigent de la patronal i va explicar que Catalunya és un país open for business". Així, agafant com exemple els inversors que van apostar per construir Port Aventura, va exposar el que demanen les empreses a l'hora d'instal·lar-se en un lloc. "Demanden un país àgil, sense burocràcia innecessària i amb infraestructures potents." Mas va voler posar de relleu que Catalunya és una terra business friendly i un imant pel turisme i l'activitat econòmica. Com a mostra va dir que "malgrat que només tenim un 1'5% de la població de la Unió Europea i un 1'7% del PIB a Catalunya s'hi concentre un 2'7% de les empreses del continent." Mas va concloure fent una crida al risc. "És el moment de jugar-nos la nostra posició per defensar el bé comú".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem