Comencen les obres a l'interior del mercat de Pere San

En la primera fase es modernitzaran els serveis i es faran part de les obertures a les façanes. Les parades de venda es mantindran a la planta de dalt

Exterior del Mercat de Pere San. FOTO: Arxiu Exterior del Mercat de Pere San. FOTO: Arxiu
Les obres de remodelació del Mercat de Pere San arriben a la primera de les dues fases més destacades. Des d'aquest mes de maig s'inicien els treballs de l'interior del mercat. Està previst modernitzar els diferents serveis i també es faran part de les obertures a les façanes de l'edifici. Aquesta primera fase s'allargarà fins al mes d'agost i durant aquest període les parades de venda es mantindran a la planta de dalt, a l'alçada de la plaça de Sant Pere.

La segona fase i última fase arrencarà a partir del setembre i serà quan es faci la remodelació de la nau principal del mercat. Se seguirà amb la modernització dels serveis i es faran la resta de les obertures a les façanes. Durant aquests mesos, les parades es traslladaran a la planta de sota i l'entrada es farà pel carrer Endavallada.

Des del mes de desembre, quan es van iniciar els treballs de remodelació i fins ara, s'han fet petites actuacions prèvies a les grans obres. Està previst que les obres finalitzin abans de la campanya de Nadal però durant tot el període de remodelació el mercat no tancarà.

Com serà el nou mercat?
Conservant la seva arquitectura modernista, s'aprofitaran les obres de remodelació de l'edifici per posar més vidrieres, la qual cosa significarà més llum natural, i que l'espai estigui en contacte amb el carrer, mitjançant també tres entrades. Un total de 20 parades formaran el nou mercat, entre aquelles que estan destinades a la venda de productes típics de mercat, situades al centre de l'espai, i aquelles que oferiran tastos gastronòmics que envoltaran les primeres.



A més hi haurà espai de terrassa, i hi ha la intenció que el mercat obri fins als voltants de les 11 de la nit. També s'està estudiant que als baixos de l'edifici, que aniran destinats a les cambres i maquinaries diverses, tingui un lloc per a un supermercat.

L'Ajuntament ha informat que durant tot el període d’obres, i de comú acord amb veïns i comerciants de la zona, s’ha constituït una comissió de seguiment. De fet, fruit de les propostes veïnals finalment les casetes d’obra ocuparan menys espai del previst a la plaça de Sant Pere ja que una part es traslladaran al solar de l’antiga benzinera de l’avinguda Rius i Taulet.

D’altra banda, les obres obligaran a eliminar els contenidors soterrats del carrer de l’Endavallada. Per aquest motiu es reforçarà el nombre de contenidors que hi ha just a l’altra banda del mercat, al carrer d'Enric Granados.



El cost de les obres d'adaptació de les instal·lacions tindrà un cost d'entre 2,5 i 3 milions d'euros i aniran a càrrec, íntegrament de l'empresa concessionària, Gourmets de Sant Cugat S.L. La concessió és per 40 anys i a partir dels 11, la companyia haurà de pagar un cànon a l'Ajuntament per a l'explotació econòmica del l'edifici, però es preveu que l'obra ja estigui amortitzada. Amb aquesta reforma tots els actuals paradistes podran mantenir, si volen, la seva presència en aquest mercat, que és el més antic de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem