El Consell Comarcal demana suport al Ministeri d'Indústria per la reindustrialització

Els tinents d'Alcaldia Pere Soler i Elena Vila han participat en una reunió entre representants locals i comarcals del Vallès amb el Secretari General d'Indústria d'Espanya, Raül Blanco

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc del Pacte per la Reindustrialització, ha elaborat un pla de xoc, amb 4 mesures concretes, per aconseguir un impuls per a la reindustrialització de la comarca: "El Pacte per la Reindustrialització ha afavorit en el fet de construir una estratègia territorial a la nostra comarca al voltant de la indústria", ha apuntat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, en una trobada amb representants locals i el Secretari General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco.

De fet, un dels objectius de la trobada era demanar el suport del Ministeri d'Indústria del Govern espanyol per tirar endavant aquest pla de xoc: "Suport total a tot el que pugueu necessitar del Ministeri", ha dit el Secretari General d'Indústria en la reunió, on també ha desenvolupat les línies bàsiques que vol seguir el Govern d'Espanya (PSOE-Podemos), i ha destacat el fet que "al Vallès hi ha una tradició industrial molt llarga, i el Pacte per la Reindustrialització la representa perfectament".

Una reunió que s'ha celebrat al Sincrotró d'Alba, un dels pols industrials més importants de la comarca: "El Sincrotró ens situa al mapa a Europa", ha destacat Giménez.

D'esquerra a dreta: Eva Menor, Ignasi Giménez, Raül Blanco i Carlos Cordón. FOTO: TOT Sant Cugat

D'esquerra a dreta: Eva Menor, Ignasi Giménez, Raül Blanco i Carlos Cordón. FOTO: TOT Sant Cugat

Preocupació per la situació actual

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha reivindicat el paper que juga la indústria en el desenvolupament de la comarca, però també ha deixat clar que "aquesta història d'èxit no significa que no hi hagi entrebancs". Per això, ha afirmat que des de l'administració es veu "amb preocupació les darreres notícies sobre els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO)".

En la mateixa línia, la diputada a la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha afirmat: "Estem preocupats per la disminució del pes de la indústria" i ha animat a les administracions públiques a "generar polítiques de suport a la indústria per generar riquesa". Així mateix, Menor ha demanat al Secretari General d'Indústria que "el Govern generi el marc normatiu adient per evitar la pèrdua de llocs de treball".

En aquest sentit, el Secretari General d'Indústria ha afirmat que "dins del Govern es dona prioritat al Ministeri d'Indústria, perquè representa el 70% del PIB" i ha recalcat que "la reindustrialització és una autèntica prioritat".

El Secretari General d'Indústria, Raül Blanco, en la reunió. FOTO: TOT Sant Cugat

El Secretari General d'Indústria, Raül Blanco, en la reunió. FOTO: TOT Sant Cugat

Les 4 mesures

Així, el Consell Comarcal del Vallès Occidental proposa 4 mesures per tal de fer front als nous reptes del sector de la indústria, que representa un 28% de l'activitat econòmica de la comarca:

  • Prevenció i reacció davant dels ERO (al llarg de la comarca n'hi ha hagut 17 en els darrers mesos).
  • Revitalització dels espais productius (fer arribar la fibra òptica a tots els polígons industrials de la comarca i impulsar i potenciar intervencions innovadores en mobilitat i sostenibilitat.
  • Xarxa i serveis de Fabricació Digital.
  • El Vallès arrelat a la indústria.

La importància de la reindustrialització per Sant Cugat

Sant Cugat ha estat representat en la reunió per la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila i pel tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler: "És molt important que tot el territori vagi unit per intentar fer i vertebrar polítiques adreçades a la indústria. Per això nosaltres tenim una participació molt activa en el Pacte per la Reindustrialització", ha dit aquest últim atenent als mitjans de comunicació locals.

D'altra banda, Soler ha destacat que des de Sant Cugat "s'aposta per la indústria 4.0", i que "la presència de Sant Cugat en aquests àmbits és vital". Així mateix, el tinent d'alcaldia ha assegurat que "des de l'Ajuntament s'està treballant intensament per millorar els polígons d'activitat econòmica", i ha mostrat preocupació pels ERO que estan afectant la comarca: "Tenim treballadors que viuen a Sant Cugat i van a treballar en aquestes indústries, que es poden veure afectats", ha recordat.

 
Comentaris

Destaquem