contingut promocionat
Ajuntament Sant Cugat L

 

Coworkings, espais per treballar i compartir talent i coneixement

En els darrers anys, Sant Cugat ha incrementat la xarxa de coworkings, espais que fomenten el cotreball i suport a diversos professionals i que s’han adaptat en temps de la Covid

El potencial empresarial de Sant Cugat és innegable. El municipi disposa d’un gran i extens teixit empresarial, on destaquen els més de 8.000 autònoms, la majoria provinents de sectors tan estratègics com les TIC, l’arquitectura, l’enginyeria i les activitats sanitàries, que, entre d’altres, faciliten l’ecosistema emprenedor de la ciutat i ajuda a retenir el talent de primera línia. Una emprenedoria local que ha estat capaç de fer néixer i desenvolupar projectes tecnològics altament innovadors i únics en el món.

A Sant Cugat hi ha més de 8.000 autònoms registrats

La situació privilegiada de Sant Cugat, amb accés directe a importants vies de comunicació com l’AP7, la B30 i la C16, estar a escassos quilòmetres del port i l’aeroport, a més de la qualitat de vida de la ciutat, la seva oferta comercial i de serveis amb diverses escoles de primer nivell, han erigit Sant Cugat en un pol d’atracció de talent que competeix directament amb Barcelona.

 

 

Per donar servei a tot aquest gran teixit, Sant Cugat s’ha anat dotant d’una xarxa de coworkings que presten serveis, acompanyament i suport a autònoms, startups, persones directives i treballadores de diverses empreses, grups de treball i una gran diversitat de professionals lliberals.

Espais on fer aflorar les màximes potencialitats

Els espais de treball compartits que suposen els coworkings presenten múltiples beneficis i possibilitats. En aquest sentit treballar en aquests espais, la majoria amb accés 24 hores, suposa una gran flexibilitat laboral, a més de la possibilitat de treballar amb altres persones sense la solitud que suposa fer-ho des de casa i millorar la productivitat, la creativitat i la innovació. Els coworkings també són capaços de fomentar sinergies entre els mateixos usuaris, tenir accés a tot tipus de tecnologia i ajudar a crear una comunitat, alhora que representa un gran estalvi en calefacció, wifi, neteja i altres. Amb tot això, els coworkings estan aconseguint ser els impulsors del cotreball, una alternativa a l’oficina tradicional o de treballar a casa. “Els coworkings transmeten cohesió i empatia”, apunta la directora SC Trade Center, Alèxia Porqueras, que afegeix aquest model de treball representa estar en una “oficina de km0, no estar tancat a casa teletreballant i gaudir de serveis de primera com pot ser un wifi que va com un coet”. 

24/7: La xarxa de coworkings local ofereix els seus serveis les 24 hores del dia, cada dia de la setmana

Per la seva banda, el director de The Hub, Enric Martí, apunta que l’actual i el futur que està per venir és un bon moment pels coworkings, ja que “hi ha treballadors i empreses que utilitzen i utilitzaran molt més el teletreball”. Des de Coworking Sant Cugat, la seva gerent Glòria Margenat, posa en relleu que els coworkers “viuen a la ciutat o molt a prop d’ella, tenen ganes de desenvolupar la seva activitat professional i volen estalviar determinades despeses”, mentre que Pep Wennberg, gerent de La Cleda, descriu que els coworkers són “professionals de diferents orígens que busquen l’espai que li falta a casa per convertir-lo en un lloc productiu”.

Adaptats a les necessitats que depari el futur

En l’actual context de la Covid-19 els coworkings de la ciutat s’han adaptat a les necessitats específiques de cada coworkers amb quotes flexibles per dies, franges horàries, o inclús per hores i amb totes les mesures de seguretat i higiene anticovid a través d’espais amb distanciament social, mampares, gel hidroalcohòlic i neteja.

Les experiènccies dels coworkers:

“Valoro estar a prop de casa i tenir un espai tranquil”, Ruth Canicio, usuària de Sinergia

 

“Treballo amb gent d’àrees diferents, però amb tots compartim sinergies i experiències”, Meritxell González, usuària de Coworking Sant Cugat

 

“Tinc espai de treball i altres per fer reunions a l’interior i l’exterior”, Lita Muñoz, usuària de The Hub

 

“Treballar a Sant Cugat, sempre dona prestigi”, David Smith, usuari de SC Trade Center

 

Els coworkings de Sant Cugat

 

La Cleda

Carrer de Sant Jordi, 12 | Telèfon: 690 84 68 62

La Cleda

 

SC Trade Center

Avinguda de les Corts Catalanes, 5 | Telèfon: 935 52 85 00

SC Trade Center

 

Le Suite

Carre del Tatuatge, 6 | Telèfon: 679 08 83 61

Le Suite

 

Esfera 72

Avinguda de Josep Anselm Clavé, 72 | Telèfon: 690 95 61 19

Esfera 72

 

Coworking Sant Cugat

Avinguda Can Picanyol, 43 | Telèfon: 935 83 00 11

Coworking Sant Cugat

 

Bitàcola Coworking

Carretera de Rubí, 88 | Telèfon: 938 07 19 67

Bitacola Coworking

 

Sinergia Coworking

Camí de Can Calders, 10 | Telèfon: 930 23 88 61

Sinergia Coworking

 

Creative Coworking

Carrer de Josefina Mascareñas, 13 | Telèfon: 616 07 38 60
Creative

 

The Hub

Carrer de Sant Medir, 15 | Telèfon: 935 87 94 44
The Hub

 

Esade Creapolis

Avinguda de la Torre Blanca, 57 | Telèfon: 935 54 30 00

Congreso Esade creapolis

 

@SantCugat Business Park

Avinguda de la Via Augusta, 15 | Telèfon: 935 57 10 00
entrada
Més informació
 
Comentaris

Destaquem