Creapolis ja té comprador i preu després de la fallida: 10 milions d'euros

Creapolis, el parc empresarial d'Esade, va entrar en fallida després que la justícia limités l'activitat empresarial a la zona

Creapolis, el parc empresarial d'Esade ubicat a Sant Cugat, va quedar tocat de mort a principis de 2022. L'empresa va presentar un concurs de creditors amb un deute acumulat de 34 milions d'euros, després de pèrdues que van atribuir a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (que prohibia l'activitat empresarial a l'àmbit) i la crisi del coronavirus.

Més info: Creapolis presenta un concurs de creditors amb un deute de 34 milions d'euros

Fundat el 2009, Creapolis és un espai de 21.000 metres quadrats dedicat al lloguer d'espais per empreses, l'organització d'esdeveniments i els serveis d'innovació i emprenedoria. Es tractava d'una societat mercantil participada per Esade (82%), l'Ajuntament de Sant Cugat, Sant Cugat Empresarial i l'empresa pública de la Generalitat Avança.

Venut en subhasta pública

El 3 de novembre va quedar resolt el procés concursal. Segons va avançar Expansión i ha confirmat el TOT, Fundació Esade s'ha adjudicat els actius immobiliaris de Creapolis per 10 milions d'euros, després d'una subhasta pública. En el seu moment, Esade ja va presentar una oferta de 10 milions d'euros, que va ser rebutjada pels administradors concursals. Finalment, s'ha tancat i el parc empresarial passa a mans de la Fundació de la universitat.

Concretament, Esade s'ha adjudicat dos dels tres lots a subhasta: l'edifici i el mobiliari. El lot restant corresponia a aplicacions informàtiques. Des de la universitat, han explicat al TOT que aquesta inversió permtrà dedicar l'espai a formació acadèmica amb l'objectiu d'avançar en el projecte per atreure i formar talent. 

13 anys a Sant Cugat

Esade, una de les escoles de negoci amb més prestigi, va inaugurar la seva universitat a Sant Cugat el 2009. El projecte inclou també una residència d'estudiants i el parc empresarial EsadeCreapolis, que tenia l'objectiu d'acostar el món formatiu i l'empresa. En total, més de 60.000 metres quadrats. Durant aquests 13 anys, han arribat a Esade Sant Cugat milers d'estudiants de tot el món i moltes startups han nascut a les seves instal·lacions.

Recentment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar la modificació urbanística que permetia l'activitat empresarial a la zona. En el seu dia, l'Ajuntament de Sant Cugat va modificar el Pla General Metropolità per fer possible l'activitat empresarial en aquesta parcel·la, però el grup de Núñez i Navarro ho va recórrer i la justícia li ha donat la raó. Així, els terrenys només poden ser d'ús acadèmic. Aquest fet va fer caure la valoració econòmica de Creapolis i va provocar la seva fallida.

Tot i això, les quaranta empreses que tenen la seva seu a Creapolis s'hi podran mantenir. Sigui com sigui, la universitat té la intenció d'aprofitar les instal·lacions per potenciar l'oferta acadèmica i formativa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem