Cs reclama una baixada del 5% en l'IBI i aturar la construcció de la Biblioteca Central

La força política municipal presenta al·legacions als Pressupostos i les Ordenances fiscals del 2019 i proposa la disminució de l'IBI o que no es construeixi la Biblioteca Central, entre altres coses

Cs proposa diferents al·legacions a la proposta del Pressupost municipal i les Ordenances fiscals del 2019. En aquest sentit, la força política municipal reclama una disminució del 5% en l'import de l'IBI, destinar els 9 milions d'euros previstos per a la construcció de la Biblioteca Central a altres coses i deixa, de moment, aturat el projecte, o no donar ni un sol euro de subvenció a entitats independentistes. "La millor manera de sortir d'una crisi econòmica és que els diners siguin a les butxaques de la gent perquè se'ls gastin com vulguin", ha explicat el regidor de Cs, Aldo Ciprian, en la roda de premsa en la qual el grup ha presentat les al·legacions.

Reduir la pressió fiscal en les Ordenances

Cs presenta al·legacions tant al Pressupost com a les Ordenances fiscals. En aquest segon apartat destaca la proposta de reduir en un 5% l'impost de l'IBI o que la bonificació per aquest impost sigui del 90% per a famílies nombroses amb uns ingressos inferiors als 18.000 euros, ja que la proposta d'ordenances planteja que la bonificació sigui del 90% per a famílies que no superen els 12.000 euros, però del 70% per a famílies que tenen uns ingressos que oscil·len entre els 12.000 i els 18.000. No són, però, les úniques propostes de Cs, que també vol fer retocs en l'àmbit de l'ICIO (Impost per a la Construcció, Instal·lacions i Obres), baixant-lo del 4 al 3,60% i en la bonificació per a la promoció d'empreses i llocs de treball, pujant-la del 50 al 75%.

Pressupost Municipal

Cs també ha fet al·legacions al Pressupost, entre les quals destaquen la proposta d'aturar la construcció de la Biblioteca Central, que compta amb una partida de 9 milions d'euros, i destinar aquests diners a altres coses. Una altra de les propostes és reduir la partida destinada a Cugat.cat en 600.000 euros o fer una rebaixa de 200.000 euros a la partida destinada a premsa de l'Ajuntament i protocol.

Un altre dels aspectes que proposa canviar Cs és l'import que es destina a personal de l'Ajuntament, així com reduir els sous de l'equip de Govern i no efectuar la pujada salarial que s'ha imposat a alguns membres de l'oposició, que cobren als voltants de 24.000 euros. D'altra banda, la força política planteja que s'han de suprimir totes les subvencions a entitats independentistes.

Cs proposa també un augment en les següents partides:

  • Augmentar la partida destinada a habitatge públic de 1,8 a 2 milions d'euros.
  • Augmentar en 300.000 euros la partida destinada a manteniment de la via pública.
  • Augmentar en 30.000 euros la subvenció per a Càritas.
  • Una altra de les propostes és augmentar en 30.000 euros la partida destinada a habitatge per a joves.

Tot i això, els representants de Cs han reconegut que no preveuen poder aplicar aquestes al·legacions al Pressupost i a les Ordenances fiscals i han assenyalat que volen representar una pista per la proposta econòmica que faran en el programa electoral per a les pròximes eleccions municipals.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem