Denuncien la “mala gestió i explotació” del Mercat Vell de Sant Cugat

La situació del mercat ubicat a la plaça de Sant Pere ha centrat l'audiència pública del mes de maig

La gestió del Mercat Vell per part de la seva empresa concessionària, Gourmets De Sant Cugat SL, ha estat posada en dubte a l'audiència pública d'aquest dimecres, 10 de maig, per l'advocat Albert Cortina, present en representació de Peixagogo, paradista del mateix mercat. En aquesta exposició de la situació, han qüestionat la falta d'aprovació del reglament intern mitjançant un ple municipal: "La seva entrada en vigor no ha estat mai publicada per l'Ajuntament ni en diaris oficials". Així doncs, ha posat en dubte la legalitat de les actuacions acomplides fins el dia d'avui i la futura incorporació d'Ametller Origen al mercat. "La mala gestió i explotació del Mercat Vell podria acabar amb conseqüències legals" ha comunicat Cortina.

La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha exposat que la concessió es va dur a terme l'any 2015, en un altre govern: "No estava a les nostres mans, nosaltres no ho vam decidir". Emparant-se en aquesta afirmació, ha aportat informació per contextualitzar la situació: "D'acord amb el plec de clàusules la concessió per la gestió i explotació s'atorgarà per un termini de 40 anys. La seva concessió es va iniciar el 21 de desembre de 2015 i finalitzarà el 24 de desembre de 2055. Per tant, Gourmets de Sant Cugat té la concessió per explotar de forma directa l'equipament comercial del mercat".

Vila ha parlat d'una auditoria de gestió i seguiment en època de pandèmia, amb l'objectiu d'elaborar un pla d'acció específic per revisar el servei d'explotació. "És cert que el reglament no es va aprovar per aquest ple, ho estem estudiant" ha declarat Vila, "per canviar les coses, ha d'existir la voluntat per part de les dues parts". Pel que fa a l'entrada d'Ametller Origen, ho ha considerat "una gran oportunitat" i ha subratllat que no és un supermercat i no una "gran parada" que no afectarà la resta de concessionaris sinó que sumarà.

Cortina també ha demanat l'opinió de l'oposició, entre les preguntes ha demanat si eren conscients que després d'haver fet la concessió, l'Ajuntament va firmar un aval a l'empresa concessionària. En aquest cas, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha explicat que ells van ser conscient de la situació l'any passat i que entén què és el que ha motivat que el paradista vulgui anar als jutjats. "Entenc que s'hauria d'haver renovat aquest acord de gestió per part del mercat municipal". "Proposem que s'arribi a un acord entre totes les parts o que s'esperi a una resolució judicial, si no acabarem amb una demanda milionària", ha finalitzat Ciprian.

Per una altra banda, el regidor de Junts, Albert Salarich, ha titllat de "lamentable" la situació actual del Mercat Vell: "És un dels motors comercials de la zona de la ciutat, i el que passi allà condiciona a molta gent". En aquest sentit, considera que si les actuacions se surten del marc establert perquè un negoci funcioni, l'Ajuntament hauria de vetllar perquè tot estigui en ordre. "No coincideixo amb Ciprian, no s'hauria d'arribar a litigis judicials, defensem la col·laboració público-privada, però s'ha de preservar un correcte funcionament del mercat" ha declarat Salarich.

Per finalitzar, Cortina ha preguntat, com a últim torn de paraula i sense resposta, si en algun moment s'havien plantejat rescindir la concessió a Gourmets i també ha demanat una resposta als escrits que s'han enviat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem