Dues empreses de Sant Cugat, entre les més beneficiades pels contractes durant la pandèmia

FCS Select Products, amb seu a una casa unifamiliar de Sant Cugat i que fins ara treballava en el sector de les begudes, va rebre 217 milions d'euros per quatre contractes

Dues empreses amb seu a Sant Cugat es troben entre les cinc companyies que més diners van rebre en contractes d'emergència de l'administració pública durant el 2020 per fer front a la pandèmia del coronavirus. Es tracta de FCS Select Products i Palex Medical, que es van endur 217 milions i 61 milions respectivament.

En total, les administracions van adjudicar 16.589 contractes d'emergència, el que sumava un total de 6.445 milions d'euros. Són dades d'un estudi realitzat per Civio després d'analitzar tots els contractes. Bona part es van destinar a la compra de material sanitari, com mascaretes.

Els contractes es van formalitzar per la via d'urgència, sense concurs públic i a dit. Una tramitació que permet la llei en situacions d'emergència, com la pandèmia.

217 milions per FCS Select Products

FCS Select Products, amb seu en una casa unifamiliar del carrer de Mèxic de Sant Cugat, va ser l'empresa que més diners es va emportar de les administracions públiques. En total va signar quatre contractes per valor de 217 milions d'euros per importar material sanitari.

Fins llavors aquesta companyia estava especialitzada en el sector de les begudes i del màrqueting i no tenia cap relació amb el món sanitari. La seva facturació anual, publica l'ARA, era de 964.000 euros. FCS Select Products tenia una delegació a la Xina.

El contracte establia la compra de 508 milions de mascaretes, deu milions de parells de guants i 150.000 ulleres en vuit setmanes. S'ha convertit en la principal proveïdora de material sanitari de l'Estat.

Palex Medical, empresa del sector

Palex Medical, amb seu a Sant Joan, és la cinquena empresa que més diners ha facturat en contractes de l'administració durant la pandèmia. En el seu cas, sí que és una companyia del sector sanitari. Palex va rebre més de 61 milions d'euros en 347 contractes per proveir material sanitari.

Altres empreses amb vinculació a Sant Cugat que apareixen en els primers llocs són Grifols, que va facturar 47 milions d'euros per 61 contractes; i Roche, que va rebre 120 contractes per poc menys de 25 milions d'euros. Totes dues també del sector mèdic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem