El Sant Cugat ve de gust mostrarà el potencial enogastronòmic de la ciutat

Restaurants, productors i comerciants sortiran al carrer del 27 de març al 2 d'abril amb aquesta fira gastronòmica de Sant Cugat

Sant Cugat estrena, del 27 de març al 2 d'abril, el Sant Cugat ve de gust, la fira enogastronòmica de ciutat. Durant tota la setmana, els restaurants de la ciutat oferiran un menú especial amb el millor de la seva cuina i, durant el cap de setmana, els establiments sortiran al carrer per mostrar els seus productes, junt amb tastos, xerrades i activitats pensades per a tota la família.

Una mostra organitzada per la Fundació Sant Cugat Actiu, amb la col·laboració de Sant Cugat Comerç, que aplega 57 restaurants i 44 agents locals, i que "posa la nostra ciutat al centre de la gastronomia", ha destacat Mercè Conesa, alcaldessa de la ciutat, durant la presentació.

El Sant Cugat ve de gust neix després de l'experiència del Sant Cugat Experience celebrat ara fa dos anys. Com ha explicat Mayte Pérez, regidora de Comerç, "vam pensar fer un canvi i enfocat la mostra a un sector concret". "Amb més de 200 restauradors a la ciutat, vam creure que aquest era un sector a potenciar", ha afegit.

Les activitats de la mostra les ha explicat Sílvia Solanellas, directora de la Fundació Sant Cugat Actiu, qui ha destacat el caràcter transversal de l'activitat. Solanellas ha explicat que la mostra s'articula en dos grans blocs. D'una banda, el Menú Ve de Gust, durant tota la setmana, i de l'altra, la Mostra Gastronòmica, el cap de setmana.

La Mostra Sant Cugat ve de gust se celebrarà del 27 de març al 2 d'abril  FOTO: Localpres

D'aquesta manera, del 27 de març al 2 d'abril, més de 50 restaurants de la ciutat oferiran un menú 'Ve de gust' que englobarà els seus plats més representatius a un preu tancat, diferent segons l'establiment. Una oferta que, amb l'aplicació Sant Cugat Ve de Gust, creada per l'empresa santcugatenca Delectatech, l'usuari podrà consultar i reservar taula per gaudir-ne.

D'altra banda, amb l'objectiu de "potenciar el sector empresarial de la ciutat, on treballa molta gent que no coneix la realitat de Sant Cugat, durant la setmana es posarà un autobús que unirà els sectors empresarials amb el centre, per arribar a la mostra", ha destacat Pérez.

D'altra banda, el cap de setmana els establiments i restaurants sortiran al carrer amb la Mostra Enogastronòmica. En total, cinc espais que oferiran des de degustacions fins a venda de productes, tastets o xerrades. La mostra funcionarà divendres de 19 a 23 hores, dissabte de 12 a 23 hores, i diumenge de 12 a 22 hores.

En total, hi haurà cinc espais. L'Espai cuina i l'Espai dolç, ubicat a la plaça d'Octavià, oferiran tastes de 9 restauradors de la ciutat i xerrades, i tastets i tallers infantils de productes dolços, respectivament. Uns tastos que tindran un cost d'entre 2 i 6 euros, i que es podran comprar amb tiquets d'1 euro que es podran adquirir a la mateixa plaça.

Al Celler Modernista s'ubicarà l'Espai tast de vins, on 6 vinaters santcugatens oferiran els vins i caves de les DO catalanes més atractives, amb una mostra de xarcuteria i formatgeria, juntament amb xerrades i tastets. També s'hi podran degustar els vins i productes de la ciutat italiana agermanada d'Alba.

A la plaça del Rei hi haurà l'Espai tast de cervesa i vermut, amb els 6 productors artesanals de cervesa de la ciutat amb venda de productes i xerrades. En aquest espai també s'hi podran trobar productes de la ciutat agermanada de La Haba.

I finalment, l'Espai becaina, ubicat als Jardins del Monestir. Un espai "pioner", ha destacat Solanellas, que oferirà un punt de trobada i de descans per als visitants de la mostra, on es llogaran mantes per al seu benestar.

La importància dels productes de proximitat

Per cloure l'acte, Mercè Conesa ha volgut fer valdre la importància dels productes de proximitat. "L'alimentació condiciona la vida humana, i aquesta fira és una mostra que ens preocupa i ens ocupa l'alimentació", ha apuntat, afirmant que "la ciutadania cada cop és més conscient del dret a conèixer la procedència dels aliments, i de la importància dels productes de proximitat".

"Volem fer valdre els productes del nostre entorn", ha afirmat, destacant que tots els restauradors i paradistes són de Sant Cugat. En la mateixa línia, ha remarcat la presència de les ciutats agermanades d'Alba i La Haba. "La gastronomia és part de la cultura, i ens vincula a altres ciutats", ha apuntat.

 
Comentaris

Destaquem