Èxit d'acollida de la primera fleca 0% Gluten a Sant Cugat

La fleca, ubicada al Carrer Major, ofereix productes de qualitat totalment lliures de gluten

Des d'aquest dijous, 18 de gener, ja es poden adquirir a Sant Cugat productes de qualitat totalment lliures de gluten. I és que la fleca 0% Gluten ha obert les seves portes a Sant Cugat del Vallès, al número 25 del Carrer Major, amb èxit. Unes 150 persones s'han acostat fins a l'establiment per descobrir la proposta durant la inauguració.

Un nou concepte nòrdic pensat per a les persones celíaques i per a tothom que vulgui portar una alimentació saludable. Ho fa amb productes totalment lliures de gluten, sigui pa o brioixeria fins a pasta fresca o tot tipus d'acompanyaments, fets el mateix dia per l'obrador de la botiga.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'especialista en medicina integrativa i psiconeuroimmunologia Xevi Verdaguer i l'exnedadora santcugatenca Gemma Mengual.

Verdaguer ha felicitat els impulsors de la iniciativa, remarcant que el "gluten no és solament un problema de les persones que en són al·lèrgiques, sinó que hi ha estudis científics que determinen que gent que té problemes digestius crònics, fatiga o depressió, entre altres, estan relacionats amb els mateixos cereals que els celíacs no poden prendre".

D'aquesta manera, ha apuntat que "els especialistes recomanen passar sis setmanes sense consumir cereals amb gluten, i d'aquesta manera, la gent que té gasos, cremor d'estómac, anèmies, fatiga crònica, depressions, dificultats de concentració, etc., si es veu que aquests problemes marxen, és que es té una sensibilitat al gluten".

Mayte Pérez, regidora de Comerç a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha apuntat que "sabem que hi ha aquest problema a la nostra societat, i que hi ha gent que treballa per fer que la vida de les persones celíaques sigui una mica millor". És per això que ha valorat molt positivament el nou establiment, "el primer forn de pa 100% per celíacs" a Sant Cugat.

L'acte també ha comptat amb la presència de l'exnedadora santcugatenca Gemma Mengual, qui ha apadrinat l'establiment. Mengual ha explicat que una de les seves millors amigues es dedica al món de l'alimentació, i com aquesta li ha parlat freqüentment sobre el gluten. "A casa intentem evitar-ho, i em sembla una idea magnífica la de l'establiment". "És veritat que els productes sense gluten que consumim avui en dia són molt envasats i industrials, i aquí tens l'alternativa saludable, 100%", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem