La Nit en Blanc bolca Sant Cugat al carrer

Els comerços locals, satisfets per l'alta participació ciutadana

La sisena edició de la Nit en Blanc, celebrada a Sant Cugat del Vallès aquest dissabte, 13 de maig, "ha estat un èxit". Així ho definia des de l'organització el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo. "Durant tota la tarda, els carrers han estat plens de gent, gaudint de les actuacions als escenaris, i amb les botigues molt plenes", ha destacat.

I és que els comerços del centre de la ciutat han estat oberts fins a la mitjanit celebrant un dels esdeveniments més emblemàtics del comerç local. Una cita que s'ha acompanyat de propostes musicals, de dansa, i gastronòmiques en nou espais diferents a la ciutat. "Com cada any, hi havia molta gent. El que s'ha de destacar és el fet que la gent anava amb bosses, i els comerciants estan contents de les vendes fetes", ha remarcat Carballo.

Les botigues han obert fins la mitjanit FOTO: Lali Álvarez

Un aspecte que també ha destacat Mayte Pérez, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Sant Cugat. "Passegessis per on passegessis, hi havia molta gent, i els botiguers estan satisfets del negoci fet", apuntava. En aquest sentit, feia valdre l'esforç d'una jornada com aquesta. "La Nit en Blanc suposa sortir al carrer, però l'essència és que les botigues estan obertes fins a la mitjanit. I a totes elles estaven contentes per les vendes i l'afluència de visitants", ha remarcat.

En la mateixa línia, ha remarcat la tasca feta per Sant Cugat Comerç. "Porta molta feina preparar una jornada com aquesta, amb nou espais, amb propostes per dinamitzar al màxim tot el territori. És una feina remarcable per part de l'associació", ha apuntat.

Reconeixement al comerç local

S'ha reconegut does establiments referents a la ciutat  FOTO: C. Caballé

El tret de sortida a la celebració de la Nit en Blanc l'ha donat oficialment l'acte de lliurament dels reconeixements de la Fira enogastronòmica "Sant Cugat Ve de Gust" a la trajectòria de dos comerços emblemàtics de Sant Cugat, celebrat a les 19 hores a la plaça de Sant Pere. D'aquesta manera, s'ha reconegut la trajectòria de la xarcuteria Griful i el restaurant Piña de Plata.

"És important fer reconeixement a aquelles persones que a través dels seus negocis s'han esforçat per situar Sant Cugat en un molt nivell comercial o gastronòmic", ha remarcat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat. "La nostra voluntat és que aquest premi sigui anual, i hem començat amb dos referents molt clars", ha matisat. Són "molt bon referent per engrescar tot el gremi, i anar conjuntament aixecant el nivell de què és la nostra ciutat", ha afegit.

Foto: Lali Álvarez

Pel que fa a La Nit en Blanc, Conesa, ha apuntat que "és una nit on vestim els carrers de blanc, que ens convida a entrar a les botigues i omplir la ciutat de música i activitats, de la mà de Sant Cugat Comerç".

"Una cita esperada per la ciutat, de la que participen tots els públics", ha destacat, definint-la com "un esdeveniment que va molt bé per donar la benvinguda a aquesta primavera, on tots tenim ganes de gaudir del centre de la ciutat, on la qualitat urbana és molt important, però, sobretot, les places i carrers les omplen les persones. Si les persones no gaudeixen, no estem aconseguint aquest objectiu que és que la ciutat bategui fort", ha sentenciat.

No hi ha faltat l'oferta gastronòmica  FOTO: Lali Álvarez
Més informació
 
Comentaris

Destaquem