Les floristeries veuen en les parades de roses competència deslleial

La importància de l’efecte negatiu que tenen les paradetes de roses a Sant Jordi sobre les vendes de les floristeries

Els carrers de Sant Cugat es tornen a vestir de llibres i roses per celebrar el dia de Sant Jordi, aquest dijous, 23 d’abril. Aquest any s’estima que hi haurà un total de 70 parades de roses i llibres a la plaça d’Octavià. D’aquestes 70 parades, 16 seran exclusivament de venda de roses.

El TOT Sant Cugat ha consultat algunes de les floristeries de la ciutat per analitzar la previsió de vendes de roses aquesta setmana i l’efecte que aquestes paradetes de roses independents tenen sobre elles en un dia tan esperat per les floristeries.

Previsió, competència i rosa vermella

Regina Pérez, de Floristeria i Jardineria Caralt, afirma que hi ha hagut moviment durant tota la setmana i que, principalment, els clients encarreguen roses individuals. “La previsió és més bona que la de l’any passat, calculem una previsió de venda de 500 roses individuals, que aquest any tenen un disseny especial i artesanal fet a mà”.

Sònia Pagès, de la floristeria l’Amazònia Flors, confirma l’augment de previsió de vendes respecte a l’any passat. “S’ha de ser positiu”. Les tres floristeries que ha consultat el TOT coincideixen en què, hi ha clients fidels que compren abans de Sant Jordi, tot i que la diada és el dia en el qual es ven més. “La rosa vermella individual segueix sent la preferida”, apunta Pagès.

Pel que fa les parades de venda de roses al carrer,  Pérez no està preocupada per la presència d'aquestes, explica. "Tinc entès que han d’estar com a 100 o 200 metres de la floristeria”, afegeix. 

A la floristeria Rosa Maria Segura, en canvi, troben que sí que els afecta. “Nosaltres venem molt més el dia de Sant Jordi, per tant les paradetes ens afecten negativament i ens fan competència per un dia que podem fer negoci”. “Hi ha molta competència deslleial per part dels que permeten les paradetes”, sentencia Pagès.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem