Tanca l'últim videoclub de Sant Cugat

Sant Cugat, que va arribar a tenir una desena de videoclubs, veu com desapareix l'últim d'aquests establiments

Videoclub 2001, situat a l'avinguda de Lluís Companys, tancarà les seves portes el dia 11 d'abril i deixarà Sant Cugat sense cap videoclub, ja que és l'últim que quedava obert. Inaugurat el juny del 1995, els propietaris del negoci han explicat al TOT que "Internet i la pirateria" els ha afectat molt els últims anys, fins que s'han vist obligats a abaixar la persiana. "Els números no surten", han destacat els germans Eva i Pedro Montoro.

Els responsables del videoclub recorden com fins a l'any 2005 els videoclubs tenien un gran èxit: "A Sant Cugat hi havia mínim nou videoclubs i tots funcionaven molt bé". Des de llavors, la competència que ha suposat internet ha anat fent tancar aquests comerços i, definitivament, desapareixeran dels carrers santcugatencs. "Abans hi havia moltíssima gent. Ara en ve molta menys i pocs joves", expliquen.

"Ho vam notar fa anys, però vas aguantant fins que no pots més", destaquen els germans sobre les conseqüències de la pirateria. A més, denuncien la passivitat política per fer front a aquesta problemàtica: "Som dels pocs països sense llei de pirateria. Si la gent no pot baixar-se pel·lícules gratis, les pagarà".

Una lectora del TOT, Maruxi, ha mostrat la seva tristesa per aquesta notícia:  "Aquest és un lloc que feia ciutat, que feia comunitat. No es tractava de connectar el nostre Apple TV o l'streaming d'Amazon i mirar alguna cosa a l’ordinador així, tancat i aïllat, sinó de deixar el Wi-Fi, sortir al carrer, passejar, entrar en un lloc amic, i passar una estona agradable mirant opcions i sentint  les recomanacions de persones que ja et coneixen de fa molt temps i saben els teus gustos".

El tancament de Videoclub 2001 suposa el símbol del final d'una època i la consolidació d'una nova manera d'accedir a la cultura. Més enllà de la pirateria, actualment hi ha diverses alternatives legals de consumir pel·lícules des del sofà de casa i per internet que han competit amb els videoclubs físics els últims anys.

 
Comentaris

Destaquem