12 empreses i 44 llocs de treball preservats a través de Reempresa

Reempresa és una iniciativa público-privada que facilita la transacció d'empreses viables per evitar el seu tancament

12 empreses de Sant Cugat i 44 llocs de treball directe s'han preservat des del 2014 a través de Reempresa, una iniciativa de la Cecot, la Diputació i la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del projecte és  donar continuïtat a petits negocis que són viables i cerquen un relleu en la propietat i en la direcció.

"No ens podem permetre que aquest teixit empresarial tan arrelat hagi de tancar i Reempresa busca un relleu", ha subratllat el president de la patronal catalana, Antoni Abad, aquest 22 de novembre a l'ajuntament de Sant Cugat. El Consistori ha refermat el seu compromís amb aquesta iniciativa, que compta amb un punt d'atenció al municipi per assessorar i posar en contacte a aquelles persones que vulguin vendre el seu negoci i els emprenedors que busquin opcions.

"Ens cal evitar el tancament de negocis i generar noves oportunitats laborals pels emprenedors", ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa. Des que Sant Cugat es va sumar a Reempresa fa dos anys, s'han atès 57 persones interessades a traspassar el seu negoci i 79 persones que cercaven una oportunitat de compra. En total, s'han concretat 12 casos de traspàs, que han suposat més de 650.000 euros d'inversió.

Tintoreries, mecànics...

Antoni Abad ha recalcat que l'objectiu de Reempresa és donar continuïtat a aquelles petites empreses que els seus propietaris, per motius que no són econòmics, volen tancar. "Hi ha tintoreries, tallers mecànics, forns de pa, concessionaris...", ha detallat.

En aquest sentit, ha afirmat que en un terç dels casos, el motiu de la voluntat de tancament és la jubilació i el fet de no disposar de cap familiar que doni continuïtat. Abad ha subratllat que la tasca del programa és precisament oferir un mercat de compravenda de negocis

Reempresa està conformat per una xarxa de tècnics i consultors distribuïts per tot el territori català gràcies a la col·laboració público-privada que, de manera gratuïta, posen en contacte a venedors i emprenedors i fan una tasca d'assessorament de tot el procés de transacció.

Des que es va posar en marxa Reempresa el 2012, s'han preservat més d'un miler d'empreses i durant el 2016, més de 300. Això són més de 1.500 llocs de feina.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem