Boehringer creixerà a Sant Cugat per crear "més activitat industrial" i "ocupació"

Boehringer fabrica des de Sant Cugat medicaments per més d'un centenar de països

El ple municipal de Sant Cugat ha aprovat definitivament aquest 20 de març l'estudi de detall urbanístic que ha de permetre l'ampliació de l'activitat de la farmacèutica Boehringer Ingleheim, que ha presentat un projecte per augmentar l'activitat industrial al municipi.

"És una bona notícia perquè significa més activitat industrial, que és el que necessita Sant Cugat i el país, i més dinamisme econòmic i ocupació per la ciutat", ha celebrat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet.

El creixement de la companyia alemanya es materialitzarà dins de la mateixa parcel·la que ocupa actualment a la zona de Can Mates. Boehringer té a Sant Cugat la seva seu corporativa de l'estat espanyol i el centre de producció internacional, des d'on fabrica medicaments per més d'un centenar de països.

A grans trets, el nou estudi de detall permet augmentar l'edificabilitat industrial de 25.972 a 29.790 metres quadrats). L'alçada màxima permesa continuarà sent com fins ara, de 12,50 metres en el cas industrial i de 20 metres en el de terciari (oficines...).

 

Mireu les millors imatges​ del ple municipal. 

Anys d'espera

Aquest tràmit urbanístic que permetrà el creixement de l'activitat industrial de la farmacèutica a Sant Cugat no s'ha pogut tirar endavant fins que ha quedat resolt tota la problemàtica urbanística de Can Mates, on una sentència va obligar l'Ajuntament a refer la reparcel·lació i a pagar vuit milions d'euros en indemnitzacions.

Un cop tancada la qüestió, a través de l'acord de les indemnitzacions, l'Ajuntament va poder aprovar una nova reparcel·lació de Can Mates. Aquest fet va permetre també posar en el mercat tres parcel·les situades entre Boehringer i la carretera de Rubí. Unes parcel·les que podrien acollir des d'activitat industrial fins a activitat comercial com un hotel.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem