Boehringer Ingelheim entrega el primer Premi al Benestar Animal en Remugants

L'empresa farmacèutica amb seu a Sant Cugat ha atorgat el guardó a dos científics especialitzats en el benestar del bestiar boví

L'àrea de Veterinària de Boehringer Ingelheim i l'Associació Mundial de Buiatria han atorgat el Premi al Benestar Animal en Remugants valorat en 15.000 euros, en la primera edició que s'ha celebrat a Dublín. Els guanyadors han estat dos científics internacionalment coneguts Marina von Keyserlingk i Daniel Weary, de la Universitat de British Columbia de Canadà, especialistes en el benestar del bestiar boví.

 

Keyserlingk i Weary codirigeixen actualment un dels programes líders en el món sobre aquesta disciplina veterinària. El seu treball ha afavorit en la transformació de les pràctiques en les explotacions lleteres, canvis en l'alimentació amb llet i pràctiques d'allotjament en grups per a vedells, així com la millora de la gestió dels estables que incrementen el confort i redueixen el risc de coixera i lesions en el bestiar adult.

 

El jurat del Premi al Benestar en Remugants que ha estat patrocinat per Boehringer Ingelheim, ha valorat positivament les contribucions fonamentals al benestar boví dels dos guanyadors al llarg de 15 anys de col·laboració.

 

Xavier Manteca, professor d'Etologia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona i President del Comitè de selecció del premi al Benestar dels remugants, ha afirmat que "la contribució de la Marina i el Daniel en la investigació i la formació de persones ha contribuït de forma efectiva en el benestar del bestiar boví a Amèrica del Nord i a la resta del món. El Comitè de selecció ha valorat la investigació pràctica, innovadora i d'alta qualitat que ambdós científics han dut a terme durant molts anys".

 

Per altra banda, Elke Abbeloos, veterinària i directora tècnica global de boví a Boehringer Ingelheim Veterinària apuntava que: "el benestar animal és un component essencial de la cria del bestiar. Amb l'entrega d'aquest premi volem millorar la conscienciació sobre l'important paper que els veterinaris poden desenvolupar en la millora continua del benestar animal en remugants".

 
Comentaris

Destaquem