Delphi té a la taula una oferta no vinculant d'una empresa interessada en la planta

La solució perquè la planta no tanqui és trobar una altra empresa que es faci càrrec de la fàbrica i hi porti la seva activitat

Una empresa, de la qual es desconeix el nom per motius de confidencialitat, ha presentat una "oferta no vinculant" a Delphi per fer-se càrrec de la planta de Sant Cugat, cosa que evitaria el tancament de la indústria i l'acomiadament dels 540 treballadors (més uns 200 llocs de feina indirecta). Així ho ha explicat al TOT el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, que s'ha mostrat optimista en què una companyia porti la seva activitat a la planta santcugatenca i s'eviti, d'aquesta manera, el tancament definitiu anunciat per Delphi per aquest 2016.

Després que l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, assegurés que diferents empreses havien demanat informacions sobre la planta de Delphi a l'Ajuntament, Morán confirma que han estat diverses les companyies que s'han interessat i que, fins i tot, hi ha una oferta no vinculant damunt la taula. Una oferta vinculant és una oferta que qui la presenta la pot retirar en qualsevol moment, seria una primera proposta.

El president del comitè també ha explicat que la direcció de Delphi s'ha posat de marge fins a finals d'abril per trobar una companyia que reindustrialitzi la planta i doni continuïtat a la fàbrica, amb més de cinquanta anys d'història a Sant Cugat.

A més, Morán assegura que diverses empreses ja han visitat la planta per conèixer les instal·lacions. De fet, es mostra confiat en què hi ha més d'una oferta no vinculant damunt la taula. Segons el president del comitè d'empresa, Delphi esperarà fins a finals d'abril per valorar la millor oferta i decidir-se per una. Morán demana a la direcció que no especuli amb la planta i la maquinària i li posi un "preu simbòlic", tal com va fer amb la planta de Cadis que va tancar el 2007.

Amb tot, Morán també reivindica que no acceptaran qualsevol projecte de reindustrialització i que els objectius són mantenir el màxim nombre de llocs de treball i garantir unes condicions laborals dignes pels treballadors. Per això, aquest dijous, dia 11 de febrer, es reuniran amb la direcció de Delphi per tenir informació sobre les empreses interessades i els seus projectes. Tot i això, Morán és conscient que serà impossible mantenir els 540 llocs de treball actuals.

Aquest divendres, el TOT publicarà una entrevista en profunditat amb el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, on s'abordarà tota la situació actual, el procés de reindustrialització i com podria afectar als treballadors, els anys de lluita per mantenir la planta a Sant Cugat...

 
Comentaris

Destaquem