Dos santcugatencs creen un sistema de recàrrega de vehicles en pàrquings comunitaris

Pluggo és una consultoria d'eficiència energètica nascuda a Sant Cugat centrada en la mobilitat sostenible

La startup de Sant Cugat Pluggo (Plug & Go Solutions) ha patentat un sistema que permet recarregar els cotxes elèctrics en el quadre elèctric dels pàrquings de la comunitat de veïns i assignar el consum a cada usuari. Segons ha informat l'empresa, Pluggo ha dissenyat un dispositiu que permet connectar “amb una instal·lació fàcil, ràpida i econòmica” el punt de recarrega al quadre de la comunitat de veïns i discriminar el consum elèctric de l'endoll de recarrega, que és enviat als seus servidors en temps real.

"La lectura es facilita periòdicament a l'administrador de la finca o al president de la comunitat perquè pugui facturar de forma immediata el consum elèctric al propietari del cotxe elèctric", ha explicat Miguel Colmenero, sociodirector de Pluggo. Segons Colmenero, aquesta és una fórmula que contempla la legislació espanyola sota la denominació d’autoimputació de costos. "Després de mesos d'anàlisis de mercat -ha explicat Miquel Castro, també soci de l’empresa- vam veure que Espanya és el país de la UE amb més desequilibri entre propietats de pisos i cases".

"A partir dels estudis realitzats, des de Pluggo constatem el potencial d'aquest mercat, amb dos terços del parc d'habitatges organitzats en comunitats de veïns", ha assenyalat Castro. Segons Castro, "les vendes de cotxes elèctrics es concentren en els grans nuclis urbans, on la diferència entre ambdues tipologies d'immobles és encara més gran".

Mitjançant el nou sistema, denominat Pluggo Energy Management, no és necessari realitzar una nova alta de subministrament elèctric i, per tant, l'usuari estalvia des del primer dia, han indicat els seus impulsors.La instal·lació queda amortitzada en pocs mesos i evita els imports fixos (potencia contractada, lloguer de comptador i impostos associats) que apliquen en les factures les empreses proveïdores d'energia elèctrica, segons expliquen donis de l'empresa.

Pluggo espera tancar l'any amb una quota en pàrquings comunitaris del 5% a Barcelona província, i en 2017 aconseguir un 20% dels punts de recarrega gràcies a l'embranzida del nou sistema. A més està preparant acords amb enginyeries a Madrid per poder implantar el sistema en altres comunitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem