El conseller Rull reclama una millora en infraestructures des de Sant Cugat

El president de la Pimec assegura que "tots els catalans estan ensorrats pel tema de les infraestructures"

"Les infraestructures són un tema cabdal per a la competitivitat del país", ha declarat aquest 22 de juny el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Davant empresaris del Vallès i Baix Llobregat, convocats per la patronal Pimec a Sant Cugat, el conseller ha reivindicat més inversió per a Catalunya en matèria d'infraestructures, prioritzant la creació de l'anhelat Corredor Mediterrani. El TOT publicava fa unes setmanes un reportatge on es posava de manifest la manca d'inversió en infraestructures al Vallès.

"Saben quants llocs de treball s'han deixat de crear? Si no hi ha Corredor Mediterrani, estem parlant de 300 milions d'euros d'inversió per a Catalunya i el País Valencià que vénen de l'àmbit privat i que estan supeditats a aquesta infraestructura. Sense ell, no arriben", ha declarat Rull. "El problema és que allà on hi ha més demanda encara hi ha 40 quilòmetres de tram de via única".

Durant l'acte Infraestructures i competitivitat per a la pime, el president de Pimec, Josep González, ha acusat la política de fer malbé les necessitats del territori: "Les decisions que es prenen, es prenen per política, no per rendibilitat econòmica i això porta que Catalunya no tingui les infraestructures que es mereix".

"La regió més industrialitzada és la que té pitjors infraestructures", ha continuat González, qui ha assegurat que "tots els catalans estan ensorrats pel tema de les infraestructures, portem anys de pressupostos oficials baixos" i ha criticat l'incompliment dels compromisos per part del Govern central. "Quan vas a Lleida, l'A-2 és com un cros, és una carretera de les més plenes de Catalunya", ha exemplificat.

A l'exemple, Rull ha recollit el guant i ha anunciat que la Generalitat ampliarà els accessos des de l'A-2 a l'AP-7 i la B-30, tot i que ha ressenyat que "tenim pocs recursos per fer noves infraestructures", motiu pel qual el responsable de Territori ha declarat que "volem tenir capacitat de decisió sobre això que ens afecta".

El contingut complet d'aquesta informació ha estat publicat a Viaempresapublicat a Viaempresa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem