En els últims anys diverses empreses de Sant Cugat han ampliat el seu negoci fora de la nostra ciutat. En la majoria d'ocasions l'expansió es fa cap a Barcelona. D'exemples n'hi ha forces, sobretot en el sector de la restauració. Giorgio Tonola, propietari de la pizzeria Lago di Garda, ha obert recentment un segon restaurant de cuina italiana al carrer Mandri. Es diu Di Garda Ristobar i el concepte és similar al de la pizzeria de Valldoreix: "Han estat els mateixos clients els que ens han portat a Barcelona. Tenim un producte de qualitat, un producte diferent, i molts clients que són de Barcelona ens el demanaven allà".
No és l'únic local de què disposa Tonola a Barcelona. Fa aproximadament dos anys i mig va adquirir La Granja del carrer dels Banys Nous. És una de les granges més antigues, i segons el seu propietari, una de les millors xocolateries de la ciutat: "La història mai passa de moda. Quan m'hi vaig trobar, em vaig oblidar del producte i vaig pensar únicament en el local".
Nino Álvarez obre al Quílez de Barcelona
Nino Álvarez ja fa anys que disposa d'una botiga a Barcelona, concretament al carrer Muntaner, però no ha estat fins aquest 2015 que ha decidit obrir-ne una segona al número 63 de la rambla Catalunya. El local que ha adquirit l'empresa santcugatenca és el de l'antiga botiga de queviures Quílez. "Ens interessa Barcelona perquè hi ha més afluència de públic. A més, força clients que teníem aquí a Sant Cugat són de Barcelona", explica Nacho Álvarez, copropietari de Nino Álvarez.
La botiga del la Rambla Catalunya busca un perfil diferent de client: "Aquí som més al centre, per tant hi ha més turisme. A Muntaner funcionava bé el boca a boca però no arribava el turista. En canvi aquí la projecció és que entre un 40 i un 50% de les vendes siguin a turistes".
Masia Can Ametller, Labarra, La Burgueseria i Telefèric, també a Barcelona

El grup d'hosteria Blauplat, empresa santcugatenca propietària de la Masia Can Ametller i el Cafè Auditori, és una de les empreses que fa més temps que és a Barcelona. Disposa de dos locals més, el Boix-ZAL Restaurant, ubicat al cor de la Zona Franca, i Tribeca Restaurant, a l'Eixample. Els dos van obrir fa més de 10 anys. A més, també disposa de Boix Catering, que opera des de Barcelona. "En el cas del Boix-ZAL, el motiu d'anar-hi va ser que ens van demanar donar el servei als executius de la zona", explica Robert Navarro. "El Tribeca, en canvi, per una qüestió de què hi havia més gent al centre de Barcelona".
Labarra va obrir el seu segon local a Barcelona fa dos anys i mig. En aquest cas, el local de Sant Cugat i de Barcelona són idèntics pel que fa a la carta i el producte. "Sant Cugat ja va posar el llistó molt alt. Quan vam pensar a obrir un local nou, el que més encaixava amb el públic de Sant Cugat era Barcelona", reconeix Juan Carlos García, propietari de Labarra. García, a més, avança que la idea de l'empresa és continuar creixent i obrir un nou local al barri del Born o al districte 22@.
Els propietaris de la Burgueseria també han sortit de Sant Cugat. L'enorme èxit que ha tingut el local des que va obrir a la plaça de Lluís Millet els va animar a obrir un nou restaurant a Barcelona, el Santa Gula, al barri de Gràcia. En aquest però, el concepte de cuina és completament diferent. Un dels socis, Nacho Nuñez, el defineix com un concepte "més romàntic i innovador": "És cuina de mercat, més elaborada. Ens interessa més el producte de temporada". Segons Nuñez, Barcelona els posiciona millor com a marca, però no consideren que sigui ni millor ni pitjor: "Barcelona és una referència per segons quin tipus de cuina". Tenen previst obrir un tercer local al Mercantic.
El restaurant Telefèric, que fa 25 anys que és present a Sant Cugat, també ha ampliat el seu negoci en els darrers anys. Els dos fills dels propietaris van decidir obrir fa tres anys un segon Telefèric a Barcelona. "Volíem portar les tapes a l'estranger, però primer vam pensar que calia establir la marca a Barcelona. A més, molta de la nostra clientela era de Barcelona", explica Maria Padrosa. Pròximament el Telefèric obrirà el seu primer restaurant a San Francisco, Estats Units, país on volen créixer i obrir-ne de nous.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok