GFT converteix la seu de Sant Cugat en el seu centre global d'innovació digital

La multinacional alemanya contractarà 200 persones durant aquest 2016 a Sant Cugat

La multinacional alemanya GFT va crear a les seves oficines de Sant Cugat el primer Laboratori de Banca Digital, "un espai d'innovació oberta i co-creació" que permet "investigar i desenvolupar l'evolució del negoci i les tendències digitals en el mercat financer". Això ha permès convertir la seu santcugatenca en el centre d'operacions globals del desenvolupament de serveis d'innovació digital de banca pel grup alemany.

I és que l'aposta de GFT per Sant Cugat s'ha intensificat els últims anys: el 2014 i el 2015 va contractar 400 treballadors i aquest 2016 n'incorporarà 200 més. De fet, el 2014 va inaugurar una nova seu de 10.000 metres quadrats a Sant Cugat, que passa per ser la planta més innovadora de la multinacional i la més gran de l'estat espanyol amb més de 700 treballadors.

Precisament en la inauguració de la seva seu, el CEO de la companyia, Ulrich Dietz, es va referir a la zona de Sant Cugat i el seu entorn com el "Silicon Valley d'Europa", donada la gran concentració d'empreses innovadores tecnològiques.

Dietz va explicar llavors el seu compromís amb el territori: "L'àrea de Barcelona i, en concret Sant Cugat, sempre han estat clau per a nosaltres. La seva ubicació, l'elevat nombre de professionals especialitzats en TI i amb una àmplia experiència en el sector financer, juntament amb la qualitat de vida que ofereix el lloc, han estat factors importants per entendre el nostre compromís amb aquest territori”.

GFT és un soci tecnològic global per temes digitals del futur, des de la generació d'una idea fins al desenvolupament i la implementació de models de negoci sostenibles. Ofereix consultoria qualificada en el camp de solucions de Tecnologies de la Informació.

Creixement important

GFT també ha fet públics els seus resultats econòmics del 2015, amb uns ingressos consolidats que van augmentar un 34%, fins a situar-se en els 373,5 milions d'euros. A més, durant l'any passat el nombre de treballadors de l'empresa a temps complet va arribar fins als 4.050, un increment del 29%. De fet, a Sant Cugat se'n van contractar 200. 

El comitè executiu de GFT ha proposat pel 2015 un dividend de 0,30 euros (cinc cèntims més que el 2014). Això suposarà un total de 7,9 milions d'euros de dividends entre els accionistes.

De cara al 2016, GFT preveu arribar als 410 milions d'euros d'ingressos.

GFT a Sant Cugat

Aquesta companyia alemanya va arribar a Catalunya el 2001, a través de la compra d'una empresa relacionada amb Deutsche Bank ubicada a Sant Cugat. Des de llavors, la seva seu de Sant Cugat ha passat de 200 a més de treballadors i s'ha convertit en un referent per l'empresa. El 2014 van haver de traslladar-se per disposar de més metres quadrats.



El centre de Sant Cugat és el més important per la companyia, ja que és on hi ha centralitzat tot el departament d'innovació. Un espai d'innovació oberta i cocreació on, juntament amb les empreses financeres, es desenvolupen noves solucions per facilitar les experiències dels seus clients i de les pròpies entitats.

A més, també s'ha implicat en el centre d'emprenedoria VITA, situat a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem