Grifols tanca l'exercici 2015 amb un 13% més de benefici respecte l'any anterior

La multinacional farmacèutica Grifols amb seu a Sant Cugat ha guanyat 532,1 milions d'euros

La multinacional catalana Grifols, empresa especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari, va guanyar 532,1 milions d'euros el 2015, un 13,2% més que l'any anterior segons ha informat la mateixa companyia en un comunicat.

 

Durant el 2015 la companyia va continuar amb el pla d'expansió de capacitat industrial i amb un increment de l'eficiència productiva. L'entrada en funcionament de les noves plantes de purificació als Estats Units d'IVIG i d'albúmina, el mercat de proteïnes plasmàtiques i l'obtenció de les llicències per poder comercialitzar a Canadà han estat elements clau per aconseguir aquests números.

 

L'evolució de les divises, i en especial el dòlar, també ha contribuït en afavorir els ingressos que van incrementar en un 2,5% a tipus de canvi constants.

 

Grifols manté com a objectiu estratègic maximitzar la utilització de cada litre de plasma i, com a conseqüència, optimitzar la rendibilitat per litre. Les polítiques de racionalització de despeses operatives relacionades amb serveis centrals i l'implementació de tecnologies també contribueixen a una major eficiència.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem