HP vol inspirar noies en el camp de les ciència i la tecnologia

“Aconseguir equips diversos en HP és una prioritat, especialment a les àrees d'Innovació i Tecnologia"

Amb motiu del Dia Internacional de les nenes en les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), HP s'ha sumat a la jornada Girls ICT organitzada per la Fundació Mobile World Capital Barcelona i GSMA que té com a objectiu crear un entorn global que potenciï i impulsi a nenes i adolescents a considerar les carreres en el camp de les TIC para el seu futur professional.

La jornada, celebrada en el Mobile World Center de Barcelona, tenia l'objectiu d'assegurar que el públic femení es prepari per assumir un paper de lideratge en el futur, animant a les més joves a centrar la seva educació a les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM per les seves sigles en anglès).

Així, i per incrementar la participació femenina en el sector tecnològic, nenes d'entre 12 i 16 anys han participat en diferents tallers i activitats, com l'experiència interactiva A Mobile Story Virtual Fuita Room, una exposició de l'evolució de la tecnologia mòbil i el seu impacte en la societat.

Interès

Un estudi de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia demostra que difondre el valor de la ciència i explicar les oportunitats que brinden les vocacions científico-tecnològiques als joves augmenta un 10% l'interès dels estudiants cap a aquest tipus d'estudis.

Per aquest motiu, dues enginyeres del departament de R+D d'HP han compartit la seva experiència com a professionals actives en el laboratori internacional que HP té a Sant Cugat destacant les emocionants oportunitats d'aprenentatge i desenvolupament de carrera treballant en projectes de gran impacte com la tecnologia d'impressió 3D.

L'objectiu és trencar estereotips, donar visibilitat a més referents i així ajudar a les joves assistents a imaginar el seu futur en aquest sector.

“Aconseguir equips diversos en HP és una prioritat, especialment a les àrees d'Innovació i Tecnologia, i si no intentem despertar l'interès cap a aquests camps, no canviarem l'actual tendència de disminució de les matriculacions quan a més la demanda d'aquests perfils científic-tecnològics no deixa de créixer. Ens sentim molt orgulloses d'haver participat en aquesta jornada en un dia tan especial i significatiu com el Dia Internacional de les nenes en les TIC”, afirmen les enginyeres d'HP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem