Indus, l'històric grup d'enginyeria que construeix per les grans marques

Indus, l'empresa catalana especialitzada en serveis tècnics d'enginyeria, arquitectura i consultoria celebra 70 anys amb un currículum envejable

Amb 70 anys a les seves espatlles, Indus és una empresa especialitzada a oferir serveis tècnics d'enginyeria, arquitectura i consultoria. El grup ha treballat amb arquitectes de gran rellevància com Carme Pinós, Ricardo Bofill, Norman Foster i també la Reid Fenwick Associats, alhora que ha estat el responsable de liderar dues de les construccions més icòniques de Barcelona, la Torre Collserola o l'adequació i rehabilitació constant del Camp Nou. A més, Indus també ha executat una de les obres més impactants de la ciutat de Saragossa, el CaixaForum.


Tres grans projectes

Imatge del Camp Nou FOTO: Cedida

Imatge del Camp Nou FOTO: Cedida

Construcció de la Torre de Collserola FOTO: Cedida

Construcció de la Torre de Collserola FOTO: Cedida

La Torre de Collserola és la torre de comunicacions de Barcelona. Es van destinar dos anys en la seva construcció i té una alçada total de 288 m des de la seva base. La torre es caracteritza per la seva plataforma atirantada per 6 cables d'acer i ancorats al sòl. Al Camp Nou, Indus va desenvolupar la tercera graderia en 1981, i des d'aleshores ha anat millorant i adequant el temple del barcelonisme fins avui. A Saragossa, Indus va dissenyar les instal·lacions i va fer la direcció completa de l'obra de l'edifici del CaixaForum que impacta pel seu innovador disseny i els criteris d'eficiència energètica enllà. "Poder treballar amb persones a les quals admires i de qui aprens és molt motivador" explica Àgata Pedrerol, membre de la directiva d'Indus, en clara referència als clients amb què Indus treball dia a dia. Al que afegeix David Pedrerol, també part de l'equip directiu de la companyia: "hem treballat en projectes punters, molt atractius, que engresquen a l'equip". I és que Indus, que actualment compta amb una plantilla de 110 treballadors multidisciplinaris, ha treballat per més de 2.000 clients al llarg de la seva història. "Algunes amb els que hi treballem des de l'època del nostre avi, en Josep Pedrerol, el fundador d'Indus", coincideixen a manifestar els Pedrerol. En definitiva, una història d'èxit aixoplugat per l'excel·lència, la vocació de servei i el talent d'Indus.


Més sobre Indus

Una altra perspectiva del CaixaForum de Saragossa FOTO: Ricardo Santonja

Una altra perspectiva del CaixaForum de Saragossa FOTO: Ricardo Santonja

Indus ha estat el responsable de la construcció de diverses plantes i factories de marques de reconegut prestigi internacional com Grifols, Coca-Cola, Nike, Damm, Mahou San Miguel, Cacao lat, Iberdrola, Solán de Cabras, Montesa-Honda, Bayer i Kern Pharma, entre molts altres i alhora de projectes com el Cancer Pediàtric Center, el Centre Comercial La Maquinista o l'estadi del RCE Espanyol. Diversos projectes i una trajectòria que ha dotat a Indus d'una gran versatilitat per a adaptar-se a qualsevol projecte, independentment de la grandària o el sector estratègic.

Interior del CaixaForum de Saragossa FOTO: Ricardo Santonja

Interior del CaixaForum de Saragossa FOTO: Ricardo Santonja

Més informació
 
Comentaris

Destaquem