L'empresa de robòtica Fanuc s’instal·larà a Sant Cugat

El fabricant japonès comprarà un solar de 29.000 metres quadrats per 5,6 milions

La japonesa Fanuc, un dels gegants en el disseny i la fabricació de robots per a la indústria, traslladarà la seva seu central des de Castelldefels a Sant Cugat, segons publica el diari ARA. El fabricant preveu pagar més de cinc milions d’euros per adquirir uns terrenys al polígon de Can Sant Joan. 

Segons publica l'Ara el canvi es deuria a una ampliació de l'activitat, però no està previst que es fabriquin robots. L’operació estaria pendent de tancar-se després que Fanuc presentés una oferta ferma a l’Incasòl de 5,6 milions d’euros per més de 29.000 metres quadrats, dividits en dues parcel·les al costat de Rubí. 

La companyia té altres centres de treball a la Península: tant a Madrid com a Elgoibar (Guipúscoa) disposa de delegacions comercials i, en el cas basc, d’un centre tècnic. De la filial espanyola també en penja la sucursal portuguesa. En total, segons dades del registre mercantil, Fanuc Iberia disposa d’una plantilla de 76 treballadors i en l’exercici fiscal del 2017 (tancat el mes de març passat) va facturar 57,6 milions d’euros (un 10% més) i va guanyar 3,2 milions.

Fanuc s’ha convertit en un referent del sector de la robòtica amb unes vendes a tot el món de més de 4.000 milions d’euros. Actualment, els seus robots són als proveïdors d'Apple, Tesla i als magatzems automatitzats d'Amazon

 
Comentaris

Destaquem