La santcugatenca Moventia gestionarà el bicing de París

L'empresa catalana a través del consorci Smoovengo obté el contracte del Véli

El grup Moventia, a través de la seva participació en el consorci Smoovengo, on també participen les empreses franceses Indigo, Mobivia i Smoove, ha estat formalment declarat adjudicatari del contracte per gestionar Vélib, el servei públic de préstec de bicicletes a la regió metropolitana de París. El contracte obtingut és per a 15 anys i amb un pressupost de 600 milions d'euros. El consorci Smoovengo començarà a gestionar aquesta concessió a partir de l'1 de gener del 2018.



Amb aquesta adjudicació, el grup familiar Moventia confirma la seva aposta per reforçar la seva activitat en la divisió bikesharing, donant suport d'aquesta manera el creixement internacional iniciat el 2016 a l'obtenir la concessió de Smoove, el bicing d'Hèlsinki.



El consorci mixt Autolib i Velib Métropole, autoritat responsable del servei públic de préstec de bicicletes de l'àrea metropolitana de París, va fer pública la resolució el 12 d'abril passat i, després de la decisió del tribunal administratiu competent, arran d'un recurs presentat per l'anterior concessionària, ara s'ha confirmat la decisió definitiva de concedir la gestió a Smoovengo, que mantindrà la concessió fins al 2033.



La proposta de Smoovengo presenta una oferta de bicicletes pioneres en tecnologia i disseny, més lleugeres i resistents i la introducció d'una flota elèctrica en un 30% del parc total de bicicletes.


El consorci també garanteix la possibilitat que l'usuari pugui aparcar la bicicleta encara que l'estació estigui plena i inclou un sistema innovador de seguretat per prevenir possibles robatoris. El servei disposarà de 23.000 bicicletes i 1.800 estacions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem