MRW s'alia amb Hemav per explorar l'enviament de missatgeria amb drons

Hemav, fundada per santcugatencs, és una de les empreses capdavanteres en el sector dels drons a l'Estat espanyol

Quan fa uns mesos el gegant Amazon va anunciar que estudiaria la possibilitat d'enviar els seus paquets amb drons (vehicles aeris no tripulats), molta gent va reaccionar de manera incrèdula. La imatge d'aparells voladors ocupant els cels de les ciutats amb paquets enganxats no semblava molt possible. Ara, però, sembla que aquesta realitat pot ser propera. I és que l'empresa MRW s'ha unit amb Hemav, una empresa especialitzada en drons fundada per santcugatencs, per tal d'explorar aquesta via.

"Tecnològicament és possible", admet el conseller delegat (CEO) d'Hemav, el veí de Sant Cugat Àlex Gomar. Des de MRW exposen que el repartiment amb drons seria més flexible, permetria arribar a zones d'accés complicat i el temps d'espera a rebre el paquet seria més curt. A més, apunten que un 80% dels paquets lliurats a domicili pesen menys de dos quilograms, cosa que permetria el seu transport amb drons. Amb tot, Gomar té clar que "les empreses de missatgeria projecten un futur amb aquestes tecnologies" i destaca el "saber fer (know how)" que hi aporta Hemav.

L'escull principal, i únic, per posar en marxa aquest nou sistema d'enviament de missatgeria és la legislació. "L'impediment és la llei", exposa el CEO d'Hemav. I és que la llei espanyola, com passa en molts altres països, impedeix fer vols en l'àmbit urbà, superar els 120 metres d'altura de vol i operar durant hores fora de l'horari solar. "S'ha d'evolucionar cap a un marc legislatiu que ho permeti", exposa Gomar, que apunta que s'està treballant en una legislació europea en aquest camp.

Gomar deixa clar, però, que el més important és la seguretat. Per aquest motiu, tot i que creu que la llei espanyola és "massa estricta", assegura que era necessària quan es va fer, tot i que ara cal una evolució. Amb tot, afirma que és totalment compatible el vol de drons per zones urbanes amb la seguretat urbana i àrea.

El creixement del sector

El sector dels drons és un àmbit amb molt futur i es preveuen creixements anuals del voltant del 80%. "És un sector emergent, és un dels camps amb més projecció de creixement a Europa". Per això, demana que la legislació s'hi adapti: "Intenar frenar això és una imprudència". Segons dades de la Comissió Europea, el sector dels drons facturarà 15.000 milions d'euros anuals en una dècada.

"La realitat del drons és molt transversal", exposa Gomar, apuntant que es pot fer servir en sectors molt diferents. Sempre, però, buscant els objectius de "reduir costos, reduir riscos laborals, ser més sostenibles...". El manteniment de línies elèctriques o el control de camps agrícoles són alguns dels àmbits en què els drons estan treballant.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem