S’obre el termini per sol·licitar subvencions per a projectes socials i culturals

En total, l’Ajuntament concedirà 135.000 euros a les entitats i associacions de Sant Cugat

L’Ajuntament ha obert el període de sol·licitud de subvencions per part d’entitats i associacions santcugatenques. Està orientat a aquelles que desenvolupin activitats i serveis en àmbits de les polítiques socials, la cultura i l’educació. Aquestes peticions de subvenció es podran fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana fins al dissabte 19 de març.

Es concediran un total de 135.000 euros, distribuïts per àmbits, als projectes que l’Ajuntament consideri. Per a l’àrea educativa es reservaran fins a 50.000€, per a les polítiques socials 35.000€ i per a la cultura altres 50.000 €. Totes les activitats subvencionades hauran de realitzar-se dins del terme municipal de Sant Cugat i hauran de tenir interès públic.

L’objectiu de l’Ajuntament amb aquestes subvencions és, segons ha informat en un comunicat, “contribuir a la construcció d’una ciutat pensada per a tothom”. Busquen “donar resposta amb mesures de suport financer a les demandes socials de les entitats sense ànim de lucre”. Aquestes associacions, amb les seves activitats, fomenten la cohesió social, la solidaritat, l’educació i l’aproximació de la cultura a la ciutadania.

L’Ajuntament vol que les subvencions ajudin a “fomentar els valors socials, culturals i de diversitat i integració, possibilitar el creixement cultural de la ciutat, millorar la convivència i el civisme entre la ciutadania i promoure un estil de vida saludable”. A més, creuen que es promouran, defensaran i garantiran els drets dels ciutadans, com per exemple la igualtat.

Pel que fa als projectes esportius, les subvencions queden de moment al marge d’aquesta convocatòria, ja que l’Ajuntament té pensat establir un nou marc de suport econòmic amb les entitats esportives i els clubs. Aquest nou marc donaria resposta a les peticions de les pròpies entitats, per estudiar la possibilitat de signar nous convenis de col·laboració entre les entitats i l’Ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem