L'Economista i santcugatenc, Teodor de Mas, publica un llibre sobre com fer-se ric

"Fer diners. Un mètode judeocatalà per estalviar i fer-se ric" és el primer llibre de l'economista, qui explica de manera anecdòtica consells per a una millor gestió dels diners

L'economista Teodor de Mas i Valls, nascut a Sant Cugat i llicenciat en Economia a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat el seu primer llibre Fer diners. Un mètode judeocatalà per estalviar i fer-se ric. Segons ha explicat, es tracta d'un llibre que "va més enllà de fer purament diners" i crea un vincle entre els nostres orígens i el nostre dia a dia amb l'economia i la manera en què gestionem els nostres diners.

El llibre està dividit en 8 capítols que coincideixen amb el cognom dels seus 8 besavis, en qui s'inspira a l'hora de remetre als orígens i, tot i que es tracta d'un tema més personal, les anècdotes que explica poden fer que qualsevol se senti identificat. I és que "no és un llibre acadèmic, està farcit d'anècdotes". Tot i que el títol pugui semblar una mica pretensiós, Teodor de Mas ha reconegut que tant per a bé com per a malament ha cridat l'atenció de les persones.

Teodor de Mas amb el seu llibre Fer diners. Un mètode judeocatalà per estalviar i fer-se ric. Foto: Teodor de Mas

Teodor de Mas amb el seu llibre "Fer diners. Un mètode judeocatalà per estalviar i fer-se ric". Foto: Teodor de Mas

L'estalvi i el temps són els teus aliats per fer-te ric

"Medir la riquesa és el temps que tens per a tu" ha declarat l'economista, "hem de definir què és ser ric, vol dir que tens actius, inversions, que et generen un rendiment". Fer-se ric no és cosa d'un dia, ni de dos anys. "Amb la meva dona tenim un manual de supervivència" ha explicat, referint-se a les gestions que fan en l'àmbit familiar i l'organització econòmica.

Teodor de Mas va començar a escriure el llibre anys enrere, fent una llista on anotava qüestions relatives als diners com "vaig de lloguer o compro una casa, compro un cotxe nou o de segona mà". La idea va quedar guardada al calaix fins que va tornar a sorgir l'espurna de fer-lo públic i ho va enviar a l'editorial Columna. "A l'escola no t'ho ensenyen, no se'n parla de com gestionar els teus diners" ha explicat. I és que a ell ja li interessaven els números i els diners des de petit, i considera que és important començar a estalviar ben aviat per treure rendiment als teus ingressos.

Així doncs, el primer pas per fer-te ric pot ser "fer un pressupost familiar o personal quan t'independitzes sol o amb algú altre" de manera que siguis conscient del que ingresses i del que gastes, pot ser mensualment, trimestralment o anualment. I Teodor de Mas ha aconsellat que, en mesura del possible, l'ideal seria aconseguir un "25% d'estalvi mensual".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem