El CiT demana fons europeus a la Generalitat

Les alcaldesses de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí s'han reunit amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig

El Catalonia Innovation Triangle (CiT) busca subvencions del fons de la Unió Europea per tirar endavant els projectes definits en una estratègia RIS3 (Estratègia de Recerca i Innovació per a l’Especialització Intel·ligent), el principal objectiu del Pla d'Actuació del CiT per aquest 2014. Les alcaldesses de Sant Cugat, Mercè Conesa; Rubí, Carme Garcia; i Cerdanyola, Carme Carmona, s’han reunit aquesta setmana amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, al Parlament de Catalunya.

Els projectes que vol finançar el CiT amb fons europeus estan orientats a promoure la manufactura avançada, fomentar l’emprenedoria i l’especialització en eficiència energètica. Tal com exigeix la Unió Europea, aquesta feina s’està fent amb la implicació de tots els agents del que es coneix com a “quàdruple hèlix”, és a dir, administració, universitat i centres de coneixement, empresa i societat civil.

L'alcaldessa de Sant Cugat ha remarcat que “per a nosaltres és important presentar davant la Generalitat aquesta proposta perquè volem que el nostre territori guanyi en competitivitat". Per ella l’objectiu és “obtenir recursos per impulsar una economia dinàmica a la zona del Vallès. Ho treballem de forma conjunta entre ajuntaments, empreses, centres de coneixement i tecnològic, i societat civil”.

Aquesta voluntat i el contingut concret de la proposta en què està treballant el CiT han estat ben rebuts per la Generalitat. Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat, ha explicat a la sortida de la reunió que “el que ens han plantejat està molt ben enfocat, pot sorgir-ne un molt bon projecte i confio que comptarà amb el nostre suport”. Torres ha apuntat que el territori CiT parteix d’una situació privilegiada perquè "tenen empreses potents, llarga tradició industrial, centres universitaris de primer ordre, centres tecnològics, i una societat civil que en l’àmbit econòmic també està molt ben organitzada”.

Més informació sobre el CIT
En la seva recerca de finançament europeu, el consorci posarà en valor els seus principals actius. El territori que conformen Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola aplega 220.000 habitants, 10.000 empreses, 5.000 investigadors i 60.000 estudiants universitaris; genera el 3% de l’activitat econòmica del país i dóna feina a 90.000 treballadors; i es localitza en una situació estratègica com a nus de comunicacions viari i ferroviari, facilitant així l’accés dels professionals als mercats, proveïdors i clients.

 
Comentaris

Destaquem