El govern porta al ple municipal la proposta de pressupostos pel 2018

El govern local, integrat per PDeCAT-Demòcrates i PSC, ha de buscar el suport que li falta per aprovar els comptes

Els grups polítics de Sant Cugat debaten aquest dilluns, durant el ple municipal, la proposta de pressupostos i d'ordenances del govern municipal pel 2018. L'executiu local, integrat per PDeCAT-Demòcrates i PSC, va presentar uns comptes de "rècord" amb 135 milions, on destaquen la congelació dels impostos i una major inversió real. El govern santcugatenc ha de buscar el suport d'un regidor més per poder tirar endavant el pressupost, que fins el 2017 havia pactat amb ERC-MES.

Segons el govern de Sant Cugat, els comptes destaquen per la congelació dels impostos i taxes que paguen els santcugatencs, per "donar un impuls a les inversions" a la ciutat i la "fortalesa econòmica i financera" de l'Ajuntament. El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, es va mostrar confiat que tiraran endavant  perquè assegura que mantenen "una línia continuista" respecte el que s'havia acordat amb Esquerra i preveu inversions que generen consens.

Congelació d'impostos

La proposta del govern municipal preveu que els impostos pel 2018 siguin els mateixos que els del 2017, i això inclou la congelació de l'Impost sobre Béns Immobles.

Els ajuts socials i les bonificacions es "mantindran" també per aquest 2018, el que inclou subvencions segons renda per pagar l'IBI, la quota de les escoles bressol o els serveis esportius. En ajuts per IBI, el pressupost és de 2,4 milions d'euros. La tarifació social en serveis educatius, culturals i esportius es manté.

A més, la voluntat és "enfortir les subvencions relacionades amb el medi ambient i la mobilitat sostenible", mantenir els ajuts en la generació d'activitat econòmica i introduir més bonificacions en taxes d'obertura de negocis.

El nou pressupost preveu també la implantació de la zona verda d'aparcament a l'Eixample de Sant Cugat (entre avinguda de Gràcia i passeig de Gaudí). Un projecte que es presentarà en les pròximes setmanes.

15,7 milions d'euros d'inversions

Un dels objectius de l'equip de govern és "donar un impuls a les inversions" i ho volen fer amb un pressupost de 15,7 milions d'euros pel 2018. 

A trets generals, s'invertiran 5,8 milions d'euros en espais educatius i culturals (La Mirada, La Unió o Can Quitèria), 3 milions en millora de qualitat urbana (adequació de carrers, mobilitat, millores al barri del Monestir i connexió a la xarxa d'aigua de Can Barata), 2 milions en habitatge social i 1,4 milions en noves instal·lacions esportives (adequació del pavelló del Leonardo, nous vestidors a la ZEM Jaume Tubau o la piscina coberta del complex de Mira-sol). Moltes de les inversions venen d'anys anteriors i s'allargaran fins més enllà del 2018.

Una de les inversions que preveia el pacte amb ERC-MES era la construcció de la sala polivalent al parc de l'Arborètum durant el 2017. Es va pressupostar un milió d'euros però finalment es va retirar la partida del pressupost pel 2017. En la proposta pel 2018, el govern municipal ha baixat el pressupost fins als 500.000 euros i es redimensionarà el projecte.

Habitatge

El tinent d'alcalde d'Economia assegura que incrementar el parc d'habitatge públic en règim de lloguer és una "obsessió" per "garantir aquest dret" als santcugatencs.

El pressupost preveu una inversió de 2 milions d'euros per iniciar una promoció d'habitatge social en règim de lloguer a Can Mates i per seguir amb la promoció per gent gran de l'avinguda de Rius i Taulet.

El govern també proposa que els propietaris que lloguin un pis a través de la borsa d'habitatge social de Promusa obtindran cada any un ajut del 50% per pagar l'IBI. A més, es vol bonificar un 95% l'impost de Construccions, Instal·lacions i Obres a les emprses que construeixin habitatge de protecció oficial en règim de lloguer.

 
Comentaris

Destaquem