El joc de la pel·lícula de Tintin s’ha fet a Sant Cugat

Una filial de l'empresa Ubisoft situada al Mira-sol Centre s'ha encarregat del projecte

La filial de la multinacional Ubisoft Sant Cugat ha estat l’encarregada de produir el videojoc per 3DS Nintendo de la pel·lícula Les aventures de Tintín: el secret de l’Unicorn, dirigida per Steven Spielberg. El joc, a més, serà el primer per a la consola portàtil en català i el primer que Nintendo treu en aquest idioma. Un equip de cinquanta persones hi han treballat durant prop d’any i mig tractant de ser fidels a l’esperit de l’intrèpid reporter.

Peter Jackson, productor de la pel·lícula juntament amb Spielberg, va oferir a la central d’Ubisoft situada a França (que ja havia realitzat el videojoc de King Kong) l’elaboració del joc protagonitzat pel mític personatge de còmic, un encàrrec que va acabar reassignant-se a l’estudi de la companyia a Sant Cugat del Vallès. La idea del videojoc està basada sobretot en la pel·lícula, una història d’aventures en què el repte ha estat el disseny i la creativitat per recrear la posada en escena del film.

Al costat de la versió íntegra de la consola de Nintendo els desenvolupadors de Sant Cugat també han col·laborat en alguns elements dels comandaments Kinect per a la plataforma Xbox 360. Aquest mètode permet jugar al sense necessitat de fer servir cap tipus de comandament. Només movent el cos la càmera capta els moviment de l'usuari i fa el personatge del joc actuï en conseqüència. Aquest és el projecte més important en el qual ha treballat Ubisoft Sant Cugat. Des de 1998 han creat videojocs d’esports, carreres o d’àmbit familiar par a diverses plataformes com 3DS, Wii o Xbox.

Visita institucional
Avui al matí l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i tres regidors de l'equip de govern han visitat la companyia per interessar-se pels progressos de l'empresa situada al Mira-sol Centre. Conesa ha destacat la innovació i la creativitat d'Ubisoft valors que, segons ella, comparteix amb la ciutat. L'alcaldessa també ha volgut indagar si en un futur l'empresa i l'Ajuntament poden col·laborar d'alguna manera ja que Sant Cugat és una ciutat plena de nens i joves, els principals usuaris del producte que dissenya Ubisoft. Durant la trobada els responsables de l'empresa han avançat que abans de l'estiu trauran un joc nou tot i que no han revelat ni la temàtica ni per quina consola serà. També han explicat que per celebrar el 25è aniversari de la companyia el director d'Ubisoft visitarà aquest mes la seu de la filial a Sant Cugat. 

 
Comentaris

Destaquem