El lloguer més car, Torre Blanca; el més barat, les Planes

Estudi realitzat pel TOT Sant Cugat que analitza 120 habitatges en lloguer de Sant Cugat

Sant Cugat té uns dels preus de l’habitatge més alts de Catalunya, tant pel que fa al lloguer com la venda. Però al TOT Sant Cugat hem volgut saber les diferències del cost del lloguer en els diferents barris i districtes de la ciutat.

Per fer-ho, hem agafat la informació de 120 habitatges de lloguer anunciats en dos dels portals immobiliaris amb més usuaris del país, Idealista i Habitaclia. Hem extret la informació sobre la mida de les cases de lloguer, la quota i el preu del lloguer per metre quadrat.

Torre Blanca, el més car
Segons les dades extretes dels 120 habitatges analitzats, els pisos de la zona de Torre Blanca són els més cars en la relació de preu per metre quadrat. I és que aquesta quota a l’entorn del mercat de Torreblanca és de 13,7 euros el metre quadrat. No obstant, els pisos de lloguer en aquesta zona són els segons més petits de Sant Cugat, amb 89,7 metres quadrats. Només a Volpelleres i Can Mates són més petits, amb 88,5 metres quadrats.

Precisament, Volpelleres i Can Mates són els segons barris més cars de Sant Cugat, amb 11,5 euros per metre quadrat. Amb números absoluts, a Torre Blanca el lloguer és de 1.184 euros al mes i als dos barris nous és de 996 euros al mes. En valors absoluts, els preus de lloguer més cars són a Valldoreix (4.506 euros al mes) i la zona del Golf i Can Trabal (3.773 euros al mes).

La zona més barata de Sant Cugat és les Planes, on el preu és de 7,6 euros el metre quadrat. En valors absoluts, al barri de Sant Francesc és on es pot llogar un pis per menys diners, 815 euros al mes.

En el següent gràfic, passa el ratolí sobre cada barra i coneixeràs el preu per m2 segons la zona.

Una ciutat cara
El preu del lloguer a Sant Cugat durant el segon trimestre de l’any va ser de mitjana de 10,49 euros el metre quadrat, segons l’informe trimestral que elabora FotoCasa juntament amb l’escola de negocis IESA. A Catalunya només el supera Barcelona, que té una mitjana de 10,86 euros el metre quadrat.

En el conjunt de l’Estat espanyol Sant Cugat ocupa la cinquena posició en el rànquing de ciutats amb els lloguers més cars. Eivissa és el més car, amb un preu mitjà de 13,90 euros el metre quadrat, seguida de Sant Sebastià (11,16 euros el metre quadrat) i Getxo (11,02 euros el metre quadrat).

El segon trimestre del 2013 la mitjana a Sant Cugat va ser de 10,18 euros el metre quadrat, el que suposa que el mateix període del 2014 el preu ha augmentat tres dècimes. Respecte al primer trimestre del 2014, el lloguer a Sant Cugat ha pujat 5,4% el segon trimestre.

Característiques dels habitatges
A continuació detallem les característiques dels habitatges de Sant Cugat per barris, tenint en compte les vivendes en lloguer que hem analitzat

Sant Francesc: La mitjana de les cases de lloguer que hem analitzat és de 99,6 metres quadrats i 815 euros al mes

Eixample: A l’Eixample, els pisos de lloguer tenen una mitjana de 315 metres quadrats i 2.554 euros mensuals

Centre-Estació:
Amb un lloguer mig de 839 euros mensuals, els pisos tenen una mitjana de 97,9 metres quadrats

Can Trabal i Golf:
Amb 452 metres quadrats són les cases més grans. El lloguer mig seria de 3.773 euros/mes

Volpelleres i Can Mates:
Aquí trobem els pisos més petits del municipi (88,5 metres quadrats). 996 euros/mes

Arxiu:
Cases de 337,5 metres quadrats de mitjana i lloguer de 3.065 euros mensuals

Parc Central i Coll Favà
: Els pisos són de 195,9 metres quadrats i el lloguer de 1.711 euros al mes

Valldoreix: El lloguer més alt de tots: 4.506 euros al mes. Les cases són de 423,8 metres quadrats

La Floresta: Cases de 163,8 metres quadrats de mitjana i un lloguer de 1.346 euros al mes

Les Planes
: El lloguer mensual és de 2.247 euros al mes d’una casa de 323,5 metres quadrats de mitjana

Mira-sol: Cases de 450,3 metres quadrats amb un lloguer mensual de 3.675 euros.

 
Comentaris

Destaquem