El president de l'EMD Bellaterra reclama que s'aturi el procés de la Via Interpolar

Ramon Andreu considera “inacceptable” el traçat que “dividirà en dos el poble”

El president de l'EMD Bellaterra, Ramon Andreu, ha reivindicat en roda de premsa l'oposició de l'EMD al projecte de la Via Interpolar, que unirà el Baix Llobregat amb els dos Vallesos, passant per Bellaterra. Ramon Andreu ha apuntat que “la Generalitat ha iniciat la licitació d'aquest projecte en contra de les dues resolucions del Parlament de Catalunya i de la voluntat dels plens de Cerdanyola i Bellaterra”.

Andreu ha qualificat la Via Interpolar com a “inacceptable”, bàsicament per dos motius. El primer, “perquè incompleix les voluntats democràtiques del Parlament, de Cerdanyola i de Bellaterra, sense cap tipus de contacte ni negociació”. En segon lloc, Ramon Andreu ha considerat que “és una drecera de cinc kilòmetres contra 10 per unir les dues autopistes més importants, la C58 i la B30”.

Per aquest dos motius, el president de l'EMD ha demanat que s'aturi el projecte, i que la Generalitat estudiï solucions de mobilitat i busqui alternatives respectant la voluntat de Cerdanyola i Bellaterra”. Igualment, ha apuntat que el pacte d'alcaldes del Vallès es va mostrar favorable al 2008 a millorar la connexió entre les dues autopistes a a l'alçada del Centre Comercial del Baricentro, on s'uneixen la B30 i la C58, però ha anotat “que no contemplaven la Via Interpolar com a alternativa”.

Efectes negatius
L'afectació que el tram, del qual s'acaba de licitar la redacció d'un nou estudi informatiu, que vol unir Can Sant Joan amb el nus de Sant Pau, representarà respecte el poble de Bellaterra és que partirà pel mig el municipi, deixant 300 cases a una banda de l'autovia (de 4 carrils i amb mitjana), i 600 a l'altra. Ramon Andreu ha assenyalat que “a banda de partir el poble, el tram passa a escassos vint metres del cor de Bellaterra, i ens allunya encara més del nostre Ajuntament”.

Proposta
Ramon Andreu ha remarcat que la postura de l'EMD “és molt llunyana a la de la Generalitat”, i ha recordat que el que demanen és “que s'aturi el procés, s'engegui un procés de conscienciació que s'ha de fer alguna cosa per millorar el trànsit del Vallès, però en cap cas destrossant un poble passant pel mig”. A més, ha recordat que han demanat audiència amb la Generalitat per parlar sobre la Via Interpolar, i que “després d'una primera reunió a finals de juny en la qual es va acordar una segona reunió al setembre”, encara “no hem rebut resposta”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem