El preu dels pisos baixa a la comarca però s'estanca a Sant Cugat

El preu per metre quadrat a Sant Cugat gira al voltant dels 3.000 euros en habitatges de venda

Mentre el preu de l'habitatge de venda ha disminuït al voltant del 4% arreu de Catalunya, durant el primer trimestre del 2014, a Sant Cugat fa un any que no s'observa cap variació significativa, segons les dades facilitades en el web d'Habitaclia.

El preu del metre quadrat mitjà de Catalunya se situa en els 2.028 euros i al Vallès Occidental el metre quadrat es paga a 1.655 euros, un 3,7% menys que a principis d'any. En canvi a Sant Cugat la variació mensual és mínima i sempre es troba al voltant dels 3.000 euros al metre quadrat, molt semblant als preus que es paguen a Barcelona.

La ciutat veïna de Rubí sí que ha registrat una caiguda considerable del preu durant el primer trimestre de l'any i actualment es paguen 1.657 euros al metre quadrat. La caiguda del preu de l'habitatge en venda s’ha moderat a les ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. A l'Hospitalet de Llobregat ha pujat un 1,1% mentre que a Sabadell o Terrassa ha baixat un 3,1% i un 4,9%, respectivament.

Tots els enllaços condueixen a les estadístiques de l'evolució dels preus per metre quadrat dels últims dotze mesos, disponibles a habitaclia.com. El càlcul s'ha fet amb anuncis d’habitatges no unifamiliars publicats al portal en zones geogràfiques amb una mostra superior als cinquanta anuncis.

El lloguer s'estabilitza
Si mirem les dades de lloguers, a Sant Cugat durant el primer trimestre del 2014 el preu del lloguer ha patit poques variacions. Mentre que els primers mesos de l'any va baixar, aquest mes de maig s'ha tornat a situar a xifres semblants al mes de gener i es paguen 11,30 euros al metre quadrat. Passa el mateix a Barcelona (11,30 euros el metre quadrat) o al conjunt del Vallès Occidental (7,35 euros al metre quadrat), on no s'observen grans variacions.

 
Comentaris

Destaquem