Els barris més rics de Sant Cugat multipliquen per dos la renda dels més humils

Els habitants de l'Eixample són els que tenen una renda per càpita més elevada

Sant Cugat acostuma a encapçar els rànquings de ciutats catalanes amb més renda per persona. Però si la lupa s’augmenta, les diferències entre barris són molt importants i es posen de manifest les desigualtats existents al municipi. L'Institut Nacional d'Estadística ha fet públic un mapa on es veu la renda segons el barri, amb dades de 2016, que posa de relleu una diferència de més de 17.000 euros per persona entre zones com el passeig de Valldoreix i Sant Francesc-Monestir.

Segons el rànquing, Sant Cugat és el quart municipi català amb una renda per càpita més elevada, amb una mitjana de 19.151 euros anuals, només superat per Matadepera, Saldes i Sant Just Desvern.

Per districtes, els valldoreixencs encapçalen la llista amb una renda de 21.334 euros; seguit de Mira-sol (20.219 euros), La Floresta (15.939 euros) i Les Planes (12.510 euros).

 

Diferència abismal

La zona més rica de Sant Cugat és la zona del passeig de Valldoreix (29.364 euros) i l'Eixample Dreta, per sobre de rambla de Ribatallada (28.682 euros). Tanca el podi l'àrea entre el Golf de Sant Cugat i Can Trabal (26.606 euros).

La diferència és molt important amb les zones més humils de la ciutat. En zones del barri de Sant Francesc-Monestir la renda per càpita se situa per sota dels 13.000 euros anuals. El centre-estació (12.644 euros) i Les Planes (12.510 euros) també apareixen com les àrees amb menys capacitat econòmica.

D'aquesta manera, les zones amb més renda de Sant Cugat són comparables als barris més rics de Barcelona, com a Pedralbes o Sarrià. En canvi, els més modestos, es trobarien per sota de altres municipis catalans en nivell de renda. Cal recordar que segons un estudi de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada, Sant Cugat era dels municipis amb una major desigualtat entre els ciutadans i on les rendes més altes acumulaven més riquesa.

 

Aquest és el mapa de l'INE amb les rendes anuals dels habitants per barri (clica sobre de cada zona per saber la xifra).

 

 

 
 
Comentaris

Destaquem