Els esports i les fires a Barcelona, el que atrau més visitants a Sant Cugat

Grans esdeveniments empresarials com el Mobile World Congress, la Fira Alimentària i cites esportives destacades s’han convertit en activitats que fan créixer molt la demanda d’allotjament a la ciutat

Encara que sembli mentida, a Sant Cugat hi ha hotels que tanquen a l’estiu. Això és així perquè la demanada els baixa de manera dràstica perquè la majoria dels seus clients estan de vacances (i no precisament a Sant Cugat). Malgrat això, l’activitat no s’atura del tot i, per exemple, l’AC Hotel Sant Cugat del grup Marriot manté la persiana aixecada i manté la seva activitat. “A l’estiu tenim clients que no tenim durant la resta de l’any”, explica Patricia Cantero, recepcionista d’aquest hotel. “Vénen moltes més famílies de països com França, Holanda o Bèlgica”. Aquests clients busquen uns dies de relax i un hotel que té piscina i està lluny dels nuclis urbans és una  bona opció on desconnectar de tot. 

 

L’AC Sant Cugat, tot i tenir una majoria de clientela relacionada amb els negocis, té un altre tipus de clients els caps de setmana. “Ens arriben grups de xinesos, japonesos o coreans que vénen amb viatges organitzats per tour operadors”, diu Cantero. “S’estan pocs dies perquè van també a altres destinacions a Europa. Els recull un autobús al matí i els torna a l’hotel a la nit. No tenen gaire temps d’anar a Sant Cugat de visita.

Restauració també

El Qgat Hotel es presenta amb el cognom de Restaurant and Events. Sense renunciar a treure profit de les seves 33 habitacions, fa més negoci amb el restaurant i els esdeveniments que amb els llits. “Fins i tot intentem allunyar-nos de la paraula hotel. Tenim habitacions, però estan enganxades a un restaurant. Ser un hotel et marca, però nosaltres volem fer moltes altres coses i no volem només aquesta etiqueta”, manté Mireia Escuder, directora del Qgat Hotel. Aquesta aposta per la restauració els permet tenir molta més activitat durant els caps de setmana, quan l’activitat empresarial baixa considerablement a la ciutat. Tenint 33 habitacions és fàcil que si hi ha una gran activitat a la ciutat o fora, l’hotel quedi ple, quan això passa Escuder no té cap problema d’enviar alguns clients a la competència. “Estem en contacte entre els hotels i tenim reunions sovint. És normal que cadascú faci la guerra pel seu compte, però l’objectiu és donar servei i potser podem captar nosaltres un sopar tot i que no es quedin a dormir aquí”. Prefereix no dir que no i solucionar el problema. 

 

Però no tots viuen de les empreses i, per exemple, l’Aparthotel del Golf, situat a Can Trabal, rep un tipus diferent de clients.  “Vénen famílies amb nens a fer entrenaments en clubs de tennis i teràpies en un centre de Cerdanyola”, explica la governant de l’espai, Lídia Aranda. Amb apartament de fins a tres habitacions, fan ofertes per a estades de més d’un mes de manera que la nit surti a un preu de 55 euros, fet que demostra l’adaptació de la ciutat a tot els tipus d’hostes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem