Els restauradors de la plaça Augusta recuperen el nombre de taules als caps de setmana

Segons els propietaris dels establiments, hi ha un acord amb el consistori tot i que encara no tenen el decret a les mans, el qual esperen rebre aviat

Els restauradors de la plaça Augusta podran tornar a posar el mateix nombre de taules que tenien a les seves terrasses, abans del decret del consistori que va limitar el nombre de taules a sis. El propietari del Dehesa, Toni Soriano, ha detallat al Tot Sant Cugat que s'ha arribat a un acord per recuperar el mateix nombre de llocs els caps de setmana, és a dir, divendres, dissabte i diumenge. Això sí l'horari de tancament de la terrassa es mantindrà tal i com marca aquest decret s'hauran de tancar les terrasses a les 11 de la nit, els dies feiners, i a dos quarts de dotze, els caps de setmana. Els diumenges a la tarda i fins la nit també hi haurà reducció de taules. 

En paral·lel, els dies de cada dia es podran posar més taules que fins ara, però no seran les mateixes que hi havia abans del decret. Per exemple, el dehesa augmentarà de sis a 8 taules els dies feiners, tot i que no arribarà a tenir el nombre que tenia abans de decret. En aquest sentit, Soriano ha explicat la seva situació. "Estem millor que fa dues setmanes, però pitjor que fa un mes. Contents no podem estar contents perquè cada vegada que un veí es queixa perdem clientela". A més ha afegit que "si això serveix per agradar els veïns, perfecte, tot i que aquest dissabte que ja hem posat les 14 taules, una veïna ha amenaçat amb trucar a la policia. Esperem tenir el decret aviat físicament".

L'acostament de l'Ajuntament s'ha produït després d'una campanya dels restauradors de la plaça Augusta contra el decret de reducció de terrasses i amb la que van recollir més de 1.000 signatures.

Un decret polèmic
El consistori els va enviar als restauradors de la plaça Augusta un decret el 17 d'octubre avisant-los que a partir del dia 20 podrien tenir com a màxim 6 taules de quatre cadires a la terrassa. La plaça Augusta va passar de 46 a 24 terrasses. Aquesta decisió va tenir conseqüències immediates, amb acomiadaments de personal, reducció d'horari d'un dels bars i pèrdua de clients i de facturació.

 
Comentaris

Destaquem