Els santcugatencs surten al carrer per “reconquerir els drets laborals”

Al voltant de 150 persones s’han sumat a la manifestació convocada per l’Assemblea de Drets Socials (ADS) que ha tingut lloc aquest divendres 1 de maig, Dia del Treballador

Per tercer any consecutiu, un grup cada vegada més nombrós de santcugatencs –al voltant de 150 persones– ha sortit al carrer per reivindicar els seus drets laborals i socials en un dia tan assenyalat com és el Dia del Treballador. La manifestació, convocada per l’Assemblea de Drets Socials (ADS), ha comptat amb el seguiment de representants de diferents formacions polítiques d’esquerra de la ciutat, com ICV-EUiA, CUP, ERC-MES i Podemos.

Amb el lema Reconquerim els drets laborals! Som classe treballadora contra l'atur, els manifestants han recorregut els carrers de Sant Cugat, des de la plaça d’en Coll fins a la plaça de Lluís Millet. A la plaça d’en Coll s’ha llegit el manifest i la coral Cantem les 40 ha interpretat el Canto a libertad. Més endavant la coral també ha interpretat La InternacionalNel Pozu Marialuisa.

Oriol Sánchez: “Tenim la necessitat de reconquerir els nostres drets laborals”

El portaveu de l’Assemblea de Drets Socials (ADS), Oriol Sánchez, ha explicat que les reivindicacions van en tres direccions: “En primer lloc, tenim la necessitat de reconquerir els nostres drets laborals com a classe treballadora, per millorar les nostres condicions laborals, i per combatre la crisi. En segon lloc posem l’accent en l’atur. Tothom parla de recuperació però l’atur no es recupera. Quan pugen les dades de contractació és més per contractes temporals i precaris que no per treballs de qualitat.

Finalment ha afegit una tercera reivindicació, les desigualtats que hi ha a Sant CugatLa nostra ciutat no està exempta de desigualtat, com bé demostren els últims estudis, que situen Sant Cugat com una de les ciutats amb desigualtats de renda entre rics i pobres de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem