Els treballadors de Delphi signen l'acord amb 31 acomiadaments

Dels 171 acomiadaments previstos finalment se'n faran 129 dels quals 96 seran baixes incentivades i jubilacions

Després de gairebé un mes de negociacions amb l'empresa, finalment els treballadors de Delphi han signat l'acord amb la direcció aquest dimecres 27 de novembre, per rebaixar la xifra d'acomiadaments de 171 a 129. D'aquests, finalment 31 seran acomiadaments traumàtics, mentre que els 96 restants s'acolliran a les propostes de baixes incentivades o prejubilacions.

Segons ha explicat el president del Comitè d'Empresa de Delphi, José Antonio Morán, al TOT Sant Cugat, "hem firmat el pacte de l'acord tot i que no estem satisfets amb el resultat perquè la nostra proposta era aconseguir zero acomiadaments". No obstant això, Morán ha assegurat que "s'ha rebaixat substancialment la xifra d'acomiadaments traumàtics", que finalment seran 31.

L'empresa tancarà 25 dies el 2014
Per mantenir els 42 llocs de treball que han quedat exempts de l'Expedient de Regulació d'Ocupació, els treballadors han acordat flexibilitzar els seus horaris per tancar l'empresa 25 dies durant el 2014. D'aquests, 10 provenen dels dies de lliure elecció que tenen els treballadors i els 15 restants són la rebaixa horària de jornada que han assumit. Això suposarà que cada treballador veurà rebaixat un 50% el seu salari, una pèrdua del 3,5% del sou en tot l'any.

A partir d'aquest dijous es començarà a comunicar els acomiadaments i com ja estava previst, aquest divendres 29 de novembre s'oficialitzarà la llista amb els noms de les persones incloses l'ERO quan es faran efectius els acomiadaments.

 
Comentaris

Destaquem