L'EMD de Valldoreix potenciarà els productes alimentàris sostenibles i de proximitat

L'EMD s'ha compromès a obrir una línia de treball per potenciar polítiques alimentàries sostenibles i a elaborar un recull de productes locals

L'EMD de Valldoreix vol potenciar els productes de proximitat i l'alimentació sostenible. Per això, s'ha aprovat una moció en la junta de veïns, proposada per la CUP-PC i a la qual han donat suport ERC-MES, el PSC i Junts per Valldoreix, que té per objectiu encetar una línia de treball per impulsar polítiques alimentàries sostenibles, i dotar-les de recursos. "La pagesia i el món rural són claus per a la sostenibilitat de les comarques de Catalunya", ha explicat el vocal de la CUP, Ferran Margineda.

 

Potenciar el producte de proximitat

A més, la moció preveu que l'EMD elabori un recull de productors i productes locals, i fer-ne difusió pels canals de què disposa l'ens o fer un web municipal per promoure el comerç local i incloure sistemes de distribució vinculats a iniciatives socials. "S'ha perdut progressivament el valor social de la pagesia", ha dit Margineda. En la mateixa línia, Jaume Santmartí ha apuntat que "els avantatges del producte alimentari de proximitat són molts", i ha apuntat que "la pagesia té cada vegada més consideració i atenció per part de moltes persones joves".

També s'hi ha mostrat favorable Junts per Valldoreix, que ha argumentat el vot favorable a través de la vocal Elena Degollada: "Pensem que hem d'ajudar als nostres comerços i als nostres productors". Per la seva banda, Susanna Casta, vocal del PSC, ha argumentat que "cal fer polítiques actives per potenciar el producte de proximitat", i ha afegit que "cal donar suport a la pagesia, als productors i a les productores".

Ciutadans hi vota en contra

A diferència de la resta de grups, Ciutadans hi ha votat en contra. "Veiem una invasió a la feina que han de fer els privats a l'hora d'adaptar-se a les necessitats dels consumidors", ha explicat la vocal taronja, Anna Cano, qui ha afegit que "les administracions públiques hi han d'entrar el menys possible".

 
Comentaris

Destaquem