Empreses de Sant Cugat cap a la indústria 4.0

Diferents empresaris de Sant Cugat han participat en una jornada formativa per sensibilitzar-se sobre la importància de la digitalització, la innovació i el coneixement per fer-se més competitius

La digitalització, la innovació i el coneixement és fonamental per a la competitivitat de les empreses. Aquesta és la conclusió a la que han arribat els empresaris que han participat en una jornada sobre la temàtica organitzada per l'associació 'Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental', amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. La jornada, que s'ha celebrat el dijous 19 de juliol a la Biblioteca Miquel Batllori, de Volpalleres, tenia com a principal objectiu abordar el que suposa la incorporació de la digitalització i la innovació en el teixit productiu. Per aconseguir-ho, s'ha fet un seguit de conferències a càrrec d'experts en la temàtica, en les que han donat a conèixer diferents experiències i recursos que han de permetre avançar cap a un nou model de fabricació més innovador i acostar-se al 4.0.

L'activitat ha començat a les 9:00 h del matí, amb una benvinguda als assistents a càrrec de la regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació, Silvia Solanelles. Posteriorment s'han fet les conferències i, per acabar la jornada, Joana Barbany, regidora d'innovació i Govern obert i Joan Carles Paredes, conseller comarcal de Promoció Econòmica del Vallès Occidental han fet una sessió de cloenda animant als empresaris i entitats que han participat en la jornada a aplicar els conceptes de digitalització i innovació en les seves empreses: "Hem tingut uns anys econòmicament durs i havíem de buscar solucions i respostes al futur. La digitalització n'ha estat una. La indústria 4.0 ha de ser una realitat a la nostra comarca", ha dit el conseller comarcal.

 
Comentaris

Destaquem