Es prioritza contractar als aturats majors de 45 anys al 4t Pla d’Ocupació

Més de 400 persones han sol·licitat optar a les 79 places del pla

Un total de 409 persones han optat a les 79 places del 4t Pla Municipal d’Ocupació, i gairebé un 46% del total (188 aspirants) han estat sol·licitades per aturats majors de 45 anys. En vista dels resultats, per primera vegada s’han adequat els criteris d’accés i es prioritzarà la contractació d’aquest col·lectiu.

És la primera vegada que es flexibilitzen aquests criteris, com també s’ha modificat el temps mínim d’estar a l’atur, d’un any a sis mesos. Els admesos treballaran a l’Ajuntament del juny al desembre del 2015. Així, el total de sol·licitants, dels quals el 64,6% són homes i el 35,4% són dones, aspiren a 13 llocs de feina d’auxiliar administratiu; 34 places d’ofici; 29 places de treball de tècnic i 3 places d’agent cívic.

La quarta edició del Pla d’Ocupació compta amb un pressupost de quasi 700.000 euros, finançats per la Diputació de Barcelona, i que es destinaran als objectius del pla, com el d’ajudar a apaivagar la situació de complexitat d’algunes famílies i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral, entre d’altres.

Dades del SOM

Les dades del Servei d’Ocupació Municipal (SOM) apunten que el 33% dels contractats en un Pla d’Ocupació es reinsereixen al mercat laboral durant els sis mesos posteriors a haver-hi participat.

Consulta la llista d'aspirants

A partir d’aquest dijous, 14 de maig, es pot consultar el llistat provisional dels aspirants al 4t Pla Municipal d’Ocupació mitjançant el web de l’Ajuntament, i fins dimecres, 20 de maig, es poden presentar les reclamacions que puguin tenir els sol·licitants.

La llista definitiva de sol·licituds admeses es publicarà dilluns, 25 de maig.

 
Comentaris

Destaquem