Estancs i coronavirus: vendes més grans, però menys flux de clients i màquines aturades

Els estancs santcugatencs analitzen el canvi d'hàbits dels consumidors en el marc del coronavirus

Els estancs santcugatencs, igual que els de la resta de l'estat, es mantenen oberts tot i el coronavirus, ja que el Govern de l'estat considera el tabac un producte de primera necessitat. Diferents estanquers de Sant Cugat analitzen al TOT els canvis d'hàbits dels consumidors i com els ha afectat el confinament o el tancament de bars i restaurants.

Compres més grans, però menys flux de clients

Diferents estancs de Sant Cugat coincideixen amb el fet que les compres que fa cada client són més grans de l'habitual, però que per contra, el flux de la clientela és inferior al que hi havia abans del coronavirus. "És difícil d'avaluar els efectes, però sí que es compra més quantitat i ve menys gent", diuen des de l'Estanc Torreblanca, des d'on comparen l'hàbit de compra del tabac amb el dels supermercats.

A l'Estanc Valldoreix hi coincideixen: "Hem baixat en el nombre de clients, però les compres que fa cadascú són més elevades i fem més caixa", expliquen. "A Valldoreix hem notat que hem augmentat la caixa. En ser un estanc exterior i el fet de poder aparcar-hi just al davant genera més seguretat", apunten, tot reivindicant que "és l'únic Estanc-Quiosc de tota Catalunya".

D'altra banda, afirmen que treballen amb totes les mesures de seguretat, més enllà que el fet de ser un estanc exterior és favorable. "Utilitzem mascaretes i guants, a més de productes desinfectants".

 

En la mateixa línia, des de l'estanc Eva Sagalés expliquen que "compren més tabac de l'habitual, molta gent compra cartons", però també reconeixen que hi ha menys gent. Amb tot, des d'Eva Sagalés calculen que els fumadors "segueixen comprant el mateix, però de forma diferent, per no moure's tant".

També hi coincideixen a l'Estanc 4 Estació. "La gent que ve, que en ve menys, compra més", diuen.

El tancament de bars i restaurants, dolent pels estancs

Un dels hàndicaps de les mesures per fer front al coronavirus que identifiquen des de diferents estancs santcugatencs és el tancament de bars i restaurants. Molts establiments d'hostaleria tenen màquina de tabac. Una màquina que omplen els estancs."La facturació de les màquines de tabac la perdem per complet", diuen des de l'Estanc Torreblanca.

Per la seva banda, des de l'Estanc Eva Sagalés expliquen que han "buidat les màquines dels bars" que han "pogut". També han notat la situació, tot i que en menor mesura, des de l'Estanc Valldoreix i des de l'Estanc del carrer de Santa Maria.

En el cas de l'Estanc 4 Estacions asseguren que el fet de no poder omplir màquines de tabac de bars i restaurants provoca que "la facturació dels estancs sigui més baixa". De fet, en el seu cas, apunten que de les màquines de tabac treuen aproximadament el 50% de la facturació total.

Lleugers canvis en l'horari

Si bé és cert que els estancs consultats pel TOT Sant Cugat mantenen l'horari habitual durant el matí, són més flexibles en la franja de tarda. "Tanquem una mica abans", diuen a l'Estanc Torreblanca, coincidint amb l'Estanc Eva Sagalés: "A la tarda, quan veiem que el trànsit de gent ja és encara més baix, tanquem", expliquen.

I és que en franges horàries, el volum de feina que tenen els estancs al matí no té res a veure amb el que tenen durant la tarda. "Al matí, dins de la poca feina que hi ha, hi ha més feina que a la tarda", apunten de l'Estanc 4 Estació, on també tanquen una mica abans de l'habitual.

De totes maneres, tot i que ho fan la majoria, no és el cas de l'Estanc Valldoreix. "Fem l'horari habitual", assenyalen al TOT Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem